Nezaustavljivi Team Secret uzima mesec dana pauze

Dota 2 30. jun 20209:55 > 10:06
We Play

Nakon što su osvojili šest uzastopnih turnira i to ubedljivim 3-0 pobedama u finalima, Team Secret Dota 2 tim ide na zasluženi odmor.

Iako su od samog početka sezone važili za jedan od, ako ne i najbolji Dota 2 tim sveta trenutno, malo ko je očekivao da će Team Secret sa takvom lakoćom pregaziti svu konkurenciju na onlajn turnirima.

Od WePlay! Pushka Lige, pa sve do BEYOND EPIC-a, Team Secret je napravio neverovatan 18-0 niz u finalima turnirima, i zaista je suvišno trošiti reči da se opiše koliko su nedodirljivi u ovom trenutku.

Uz dolazak leta i manju količinu takmičenja igrači su zaključili da je pravi trenutak da uzmu odmor i tokom celog jula se povuku iz esporta, puneći baterije za izazove koji su pred njima, i naravno jubilarni deseti The International čija je budućnost još uvek klimava kada je reč o tome da li će se turnir igrati u LAN-u, ali i pored toga hajp ne jenjava i nagradni fond je već sada premašio iznos od 20 miliona dolara.

Istina je da Team Secret tokom dominacije u prethodna dva meseca nije igrao protiv rivala iz Azije i Amerike, ali kada se uzme u obzir kako trenutno igraju protiv nekih od najboljih timova sveta očigledno je da kada bi se TI10 sutra igrao, na njemu bi bili apsolutni favoriti.

Team Secret je usput oborio i sedam godina star rekod ekipe Alliance u broju pobeda u poslednjih 100 partija koje su odigrali. Alliance je još od 2013. godine držao rekord uz 83-17 skor, koji je Team Secret konačno oborio pobedivši u 85 od 100 proteklih gejmova.

U moru impresivnih rezultata protiv svih EU/CIS timova se izdvaja 10-2 skor protiv aktuelnih dvostrukih TI šampiona ekipe OG.