TI10: PSG.LGD u velikom finalu, Secret i Spirit u top 3

Dota 2 17. okt 20219:05 0 komentara
TI10
The International10

Veliki favorit desetog The Internationala PSG.LGD je nadigrao Team Secret 2-0 u finalu pobedničkog baraža i obezbedio svoje mesto u finalnom okršaju turnira za titulu, a za drugi slot u velikom finalu boriće se Team Secret i Team Spirit.

Ame je obeležio veliki derbi između Secreta i PSG.LGD, završivši meč bez ijedne smrti. U prvoj partiji je bio nerešiva enigma za Secret kao Tiny, dok je u drugoj igrao Monkey Kinga, uz ukupan skor 23-0-12. Činilo se kao da će Secret uspeti da izjednači u drugoj partiji u kojoj su imali prednost od preko 12.000 golda, ali je jedna odlična timska borba donela pobedu PSG.LGD-u čime je kineski tim demonstrirao koliko su fleksibilni i kreativni i zbog čega su tim koga se svi najviše plaše.

I dok PSG.LGD ispunjava očekivanja i gazi sve pred sobom, u donjem baražu se odvija jedna sasvim drugačija priča, a u glavnoj ulozi se našao Team Spirit. Mladi CIS sastav je iznova i iznova nadmašio sva očekivanja, nakon kolosalne pobede protiv TI šampiona OG slavili su u velikom CIS derbiju protiv ekipe Virtus.pro, a a potom su u borbi za top 3 uspeli da se osvete Invictus Gamingu 2-0 pobedom, ekipi koja ih je pobedila na startu pobedničkog baraža.

Mnogi navijači povlače paralele između Team Spirita i Team Liquida na TI7, kada je Liquid koga je takođe već na startu pobedničkog baraža savladao Invictus Gaming i poslao u borbu za opstanak, uspeo da porazi svu konkurenciju i potom pregazi Newbee 3-0 u velikom finalu.

Team Spirit neće imati nimalo lak zadatak pred sobom ako žele takav rezultat da ponove, moraće danas da savladaju dva najbolja tima na planeti, a prvi korak koji moraju da učine je da pobede Team Secret u finalu donjeg baraža i izbore svoje mesto u velikom finalu.