Yoppa protiv Crvene Zvezde u EU Mastersu

LOL 10. sep 201810:13 > 10:27
Fortuna eSports

Danas počinje prva faza drugog po redu European Masters LoL kupa i borba za tri mesta u glavnoj grupnoj fazi takmičenja, a u njemu će se boriti vicešampion Balkana - Crvena Zvezda Esports, kao i trenutno najbolji srpski igrač, član Vodafone Giantsa, Pavle "Yoppa" Kostić.

Ukupno 16 timova će učestvovati u glavnoj fazi takmičenja, od čega su 13 timova šampioni regionalnih liga, dok će preostala tri učesnika doći iz plejin faze u kojoj učestvuje sedam ekipa.

One će igrati svaka sa svakim po jedan meč. Prvoplasirani tim će proći direktno u glavnu grupnu fazu, dok će svi sem poslednja dva tima ići u mini plejof u kom će se igrati samo jedna runda mečeva i pobednici tih mečeva će popuniti spisak učesnika glavne faze.

Pored Crvene Zvezde i Vodafone Giantsa, tu su još i velikani esporta Ninjas in Pyjamas i mousesports, Enclave Gaming koji smo gledali i prošle godine, Gentside iz Francuske i poljski Szata Maga.

Zvezdu danas čekaju dva meča. Od 20 časova igra protiv Gentsidea dok od 23:00 dočekuju Ninjas in Pyjamas. Njih u utorak čeka okršaj protiv Yoppe i moćnih Giantsa koji važe za ubedljivog favorita plejin faze, a evo i kako izgleda celokupan raspred grupne faze plejina.

ESL

Sve mečeve kao i na prošlom EU Mastersu možete gledati u direktnom prenosu na srpskom jeziku na Fortuna Esports Youtube kanalu