Fnatic odbranio titulu prvaka EU LCS lige

LOL 10. sep 201811:33 > 11:53
Riot Flickr

Fnatic je došao do sedme titule LoL šampiona Evrope savladavši Schalke 04 3-1 u finalu 2018 letnje sezone. Njihovoj pobedi se više i od njih samih radovao Team Vitality, koji je ovim ishodom obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo, kao tim sa najviše bodova ukupno iz plejofa obe ovogodišnje sezone.

Schalke 04 je uspeo da pruži i više nego solidan otpor, čak su i poveli pobedivši u prvom gejmu, ali je Fnatic ipak potvrdio da su trenutno bez konkurencije u Evropi. Schalke je u prvoj partiji uspeo da zaustavi MVP-a sezone Rasmusa „Caps“ Winthera. Lisandra se još jednom pokazala kao odličan odgovor na Akalii, pogotovo uz podršku Skarnera, ali Fnatic nije dozvolio da ih nemački tim dva puta nadmudri u pik/ban fazi.

Naredne tri partije Fnatic je u proseku dobijao za 30 minuta. Drugu i treću je obeležio Martin „Rekkles“ Larsson igrajući oba puta Kai’Su sa ukupnim skorom 13-1-8, dok je u četvrtoj odlučujućoj partiji prelomio quadra killom u momentu kada je izgledalo da su timovi izjednačeni i da će borba bar još neko vreme biti neizvesna.

Interesantno je da je Fnatic dobio sva tri gejma od kako je u igru nakon prve partije ušao Paul „sOAZ“ Boyer umesto Gabriela „Bwipo“ Raua. On je doneo stabilnost u redove EU šampiona i razlika je bila evidentna od samog starta. Fnatic ove godine ide na Svetsko prvenstvo u Južnu Koreju možda i kao najveći favorit od LCS timova, ali ako žele da ostvare ozbiljan uspeh, moraće da nastave sa razvojem kako bi stigli vodeće timove iz Kine i Koreje.

Kao što smo već napomenuli, pobeda Fnatica je označila da je Vitality koji je u borbi za treće mesto savladao Misfits prošao na SP 2018 kao drugi predstavnik Evrope, dok će se za treći slot u baražu Schalke 04 boriti protiv G2 Esportsa i Misfitsa.