NA LCS: Liquid nadigrao Cloud9 rezultatom 3-0 u finalu

LOL 10. sep 201815:28 > 16:18
Riot Flickr

Cloud9 ipak nije uspeo da upotpuni preokret u letnjoj sezoni i od desetog mesta se probije do titule. Team Liquid se pokazao kao prejak rival u ovom trenutku i sa 3-0 je odbranio titulu osvojenu u prvom splitu 2018. godine.

Favoriti na proleće protiv 100 Thievesa, favoriti na leto protiv Cloud9. Predvođeni Yillang „Doublelift“ Pengom, MVP-om lige, Team Liquid jednostavno izgleda kao mašinerija koja melje sve pred sobom, što zapravo i jesu. Uz samo jedan izgubljen gejm u plejofu letnje sezone, Liquid je demonstrirao sinergiju i sirovu snagu kakvu dugo nismo videli u Americi. Iako sem Cloud9 preostali timovi u regiji možda nisu u najboljoj formi, mora se istaći da je ono što Liquid prikazuje kada igra zaista impresivno, kao i da prethodni uspesi okosnice tima koji je čini Counter Logic Gaming nisu slučajnost.

Eugene „Pobelter“ Park i Jake „Xmithie“ Puchero zajedno sa Doubleliftom imaju 21-2 skor u partijama u plejofu NA LCS lige, po čemu im nema ravnih. Oni su bez mnogo muke nastavili sa vladavinom u regiji, iako je Cloud9 probao sve što je u njihovoj moći da ih zaustavi.

U prvoj partiji su na binu izveli novajliju Roberta „Blaber“ Huanga koji je poklekao pred iskustvom Xmithiea. Na midu je igrao zvezda ekipe Nicolai „Jensen“ Jensen, čiji Malzahar nije imao previše uticaja. Cloud9 je napravio samo 5 killova za 36 minuta igre, uzeli su jednog drejka, prepustivši kontrolu Liquidu tokom cele partije. Za drugi gejm ubacili su Graysona „Goldenugle“ Glimera i Dennisa „SVenskeren“ Johnsena, ali ni oni nisu mogli da zaustave Pobelterovu Ireliu i Doubleliftovu Kai’Su.

Cloud9 se najduže držao u trećoj partiji, u kojoj se Jensen vratio na mid, ali su i dalje carry igrači Liquida činili šta im je volja. C9 je za 40 minuta uzeo samo dve kule, braneći se većinu vremena.

I pored toga što su poklekli pred Liquidom, Cloud9 izgleda kao drugi najjači tim u regiji, zbog čega je većina fanova besna što su kao tim sa najviše poena ukupno na Svetsko prvenstvo prošli 100 Thieves. Ovo znači da nakon dugo vremena na Svetskom prvenstvu nećemo gledati TSM i Cloud9, pošto samo jedan od njih može uzeti preostali treći slot NA LCS lige za koji će se boriti u finalnom baražu.