Cloud9 preokretom do prve pobede, prvak ponovo izgubio

LOL 12. okt 201810:18 > 10:20
Riot Flickr

Grupa B je još jednom opravdala naziv grupe smrti, donevši nam dva izuzetno uzbudljiva meča na kraju drugog dana takmičenja. Cloud9 je u trileru slavio protiv ekipe Vitality, dok je u velikom derbiju Royal Never Give Up pobedio Gen.G.

Malo ko bi pomislio kada smo videli raspored prva dva dana LoL Svetskog prvenstva 2018 da će nam najuzbudljiviji meč doneti Cloud9 i Vitality. Autsajderi grupe B znaju koliko je važno doći do pobede u međusobnim duelima kako bi imali šanse za plasman u plejof, s tim što je Vitality ušao rasterećeniji u meč nakon velike pobede u prvom kolu protiv Gen.G-a.

To se videlo od samog starta borbe, u kom je Vitality većinu vremena diktirao tempo igre, iako nisu uspevali da ostvare konkretnu prednost. Daniele „Jiizuke“ di Mauro je još jednom bio brilijantan, ovoga puta igrajući LeBlanc i Vitality je pritiscima na svim stranama polako omogućio sebi da dođe do prvog Barona što je trebalo da im donese još veću prednost. Nažalost po njihove fanove, jedna greška na midu kada su se borili u situaciji koja im nije odgovarala i u kojoj su izgubili dva igrača je dala dovoljno vremena ekipi Cloud9 da stane na noge.

Američki tim je nakon toga iskoristi to što su uzimali drejkove na koje se Vitality nije obazirao, uzevši i Elder Dragona u zamenu za Barona, što se ispostavilo kao pun pogodak, jer je im je dalo vremena da se potpuno povrate u meč, savladaju Vitality, uzmu trećeg Barona i ušetaju se u bazu protivnika koji nije imao dovoljno čvrste stubove odbrane da sačuva nexus.

Vitality ima za čim da žali, ovo je bio njihov gejm, ali ništa još uvek nije gotovo, i ako nastave sa ovakvim igrama mogu do kraja da se bore da ponove uspeh Misfitsa iz prošle godine.

U drugom meču dana sastali su se glavni favorit na prvenstvu, Royal Never Give Up, i aktuelni prvak sveta Gen.G. Meč je išao solidno za Gen.G koji je imao blagu prednost u goldu, sve do jedne borbe koja je usledila nakon pola sata igre, kada RNG dolazi do dva killa na midu, i umesto da se vrate na Barona jednostavno uleću u protivničku bazu i u treptaju oka dolaze do pobede. Način na koji je RNG izveo jedini napad u meču je zaista impresivan, u njima nema trunke neodlučnosti i ako ovako nastave, zaista će biti teško bilo kome da ih zaustavi do kraja takmičenja.

Ovo znači da je Koreja nakon prva dva takmičenja 1-4, uz 0-2 start Afreeca Freecsa i Gen.G-a, što je nešto bez presedana na šampionatima sveta, kada je najjača regija u pitanju.