Team ROCCAT potvrdio izlazak iz EU LCS lige

LOL 15. nov 201814:13 > 14:30
Riot Flickr

Team ROCCAT se oprostio od svojih fanova putem društvenih mreža, potvrdivši da nisu dobili licencu za učešće u "novoj" EU LCS ligi, kao i da zbog toga ukidaju League of Legends tim, ali i dalje planiraju da ostanu u esportu.

Za tim koji nikada nije postigao zapažen uspeh u EU LCS-u, ROCCAT je ostavio poprilično velik trag, i na neki prikupio simpatije velikog broja navijača. Na LoL esport sccenu su stupili kao sponzor poljskog tima koji su predvodili današnje EU LCS zvezde Marcin „Jankos“ Jankowski i Oskar „Vander“ Bogdan, tima koji je 2014. godine izborio plasman u EU LCS, gde su ostali do kraja pre-franšiznog perioda.

Kroz ROCCAT su u periodu od 2014. do 2018. godine prošla mnoga poznata imena. Pored već navedenih Vandera i Jankosa, tu su bili još i Erlend „Nukeduck“ Vatevik Holm, ADC Pawel „Woolite“ Pruski, poznat po dobroj igri, ali i greškama u krucijalnim momentima. Top lejner Etienne „Steve“ Michels čije je ime publika sa žarom uzvikivala tokom mečeva, Remigiusz „Overpow“ Pusch, poznati poljski top lejner i mnogi drugi.

Da je ROCCAT znao da dovede dobre igrače, potvrđuje i to da je četvorostruki prvak Evrope G2 Esports odabrao upravo njihov bot lejn kada su ove godine izgradili novi tim oko Luke „Perkz“ Perkovića. Kim „Wadid“ Baein i Petter „Hjarnan“ Freyschuss su bili mnogo puta osporavani tokom ove godine, ali je na kraju G2 sa njima postigao istorijski uspeh plasmanom u polufinale ovogodišnjeg LoL Svetskog prvenstva.

ROCCAT je bio poznat i po specifičnom pristupu društvenim mrežama, pogotovo na Redditu, gde je njihov zvanični nalog bio jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji u LoL esportu. Upravo je Tien Ho, koji je upravljao njihovim nalogom, pustio predivni video klip sa nekim od najzabavnijih momenata iz ROCCAT-ove epizode u EU LCS ligi.

Organizacija je u zvaničnom saopštenju objavila da će nastaviti da sponzorišu esport timove i eventove, iako do daljnjeg neće imati svoju ekipu.