LEC glasine – Promisq menja Mikyxa u poslednjoj nedelji

LOL 12. mar 201915:30 > 15:49
Riot Flickr

G2 Esports je prošle nedelje objavio da je njihov support Mihael "Mikyx" Mehle doživeo povredu zglobova, zbog čega se razmišljaju da u poslednja dva kola LEC lige igraju sa Šveđaninom Hampusom "promisq" Mikaelom.

G2 se prvobitno obratio svojim navijačima koji su se zabrinuli zbog vezanih poraza, objasnivši da ekipa lošije igra zbog zdravstvenih problema svog supporta, koji već duže vreme vuče povredu zglobova, sve učestaliji problem među profesionalnim gejmerima.

Ubrzo nakon toga je u javnosti procureo razgovor između Luke „Perkz“ Perkovića i supporta Origena, Alfonsa „Mithy“ Rodrigueza, u kom je Perkz izjavio da će možda morati da igraju sa Promisqom kako bi se Mikxy odmorio pred plejof. Navijači su sa strepnjom prihvatili ovu vest, pošto Promisq nije omiljen među LoL fanovima, zbog svoje nedovoljno dobre igre tokom većine karijere. ubrzo su potegli ovu temu na Redditu, da bi potom reagovao i G2 sa dodatnim saopštenjem.

Sa zvaničnog Reddit naloga G2 Esportsa je pristiglo objašnjenje da trenutno drže obe opcije otvorene i da ne znaju da li će Mikyx igrati u poslednjoj nedelji. Oni trenutno treniraju sa Promsqom, on i Perkz igraju zajedno ranked i kako stoji u saopštenju, igrači izuzetno cene i poštuju iskusnog supporta koji se odlično slaže sa njima.

G2 Esports u narednom kolu očekuje veliki derbi protiv Fnatica, koji doduše za njih nema takmičarskog značaja jer su već osigurali prvo mesto, dok u poslednjem kolu igraju protiv ekipe Misfits.

Najnovije vesti – G2 Esports je upravo potvrdio da je Promisq potpisao za njih: