Rusija dobija novog LoL prvaka, kraj plejofa za Gambit

LOL 4. apr 201915:25 > 15:41
Riot Flickr

Nakon dve uzastopne titule Gambita, za titulu šampiona ruske LCL lige će se boriti Elements Pro Gaming i Vega Squadron koji je sa 3-0 izbacio Gambit u polufinalu.

Tim koji predvodi slavni ruski jungler Danil „Diamondprox“ Reshetnikov je konačno naleteo na bolje od sebe u Rusiji. Tokom prošle godine Gambit nije imao dovoljno jaku konkurenciju, što se videlo na MSI 2018 kada su ih Flash Wolves glatko savladali 3-0, iako su internacionalnu sliku o sebi znatno popravili na Svetskom prvenstvu 2018, gde su izgubili u odlučujućem meču kvalifikacija od Cloud9 3-2, ekipe koja je potom stigla do polufinala.

Nakon završetka SP 2018 Edward „Edward“ Abgaryan napušta ekipu, a kao novi support dolazi Maksim „Jestkui Max“ Filipenko, bivši igrač ekipe Dragon Army. Gambit sa njim uspeva da se održi na vrhu tabele tokom 2019. prolećne sezone, a grupnu fazu završavaju sa 12-2 skorom, identičnim kao i prvoplasirani EPG.

Ipak, tim koji je Vega predstavio prvog dana 2019. godine se ispostavio kao prevelika prepreka za sada već bivše šampione Rusije. Vega je povela 2-0 u dve brze partije koje su ukupno trajale manje od sat vremena, da bi potom stavili tačku na snove Gambita o trećoj tituli u trećoj odlučujućoj partiji u kojoj je Diamondprox potpuno podbacio sa Vi sa kojom je imao 0-5-9 skor na kraju partije.

Ovo znači da Gambit zasigurno nećemo gledati u plejin fazi MSI 2019, a ko će predstavljati Rusiju saznaćemo u nedelju 14. aprila kada je zakazano veliko finale.