BIG zaustavio Giants i Milicu u finalu EU Mastersa

LOL 30. sep 201913:41 > 13:45
ESL

Aljoša "Milica" Konvadžić je morao da se zadovolji utešnim drugim mestom u 2019 letnjem EU Mastersu nakon što je njegov tim Vodafone Giants izgubio u finalu 1-3 od BIG-a.

Dva tima su dokazala da su potpuno zasluženo u finalu odigravši izuzetno napet i neizvestan meč u kom smo videli pregršt velikih timskih borbi u kojima su konstantno nijanse odlučivale, zbog čega je ovo bio i jedan od najzanimljivijih mečeva ove godine. BIG je poveo 1-0 nakon što su uspeli da se povrate iz velikog zaostatka u prvoj partiji. Giants je iskoristio nadmoć u ranoj fazi igre koju su im doneli Elise i Qiyana, ali kako je partija odmicala BIG je imao sve bolje šanse zbog superiornog sastava heroja za timske borbe.

Uz Sejuani i Nautilusa u prednjem redu, Kennena za engage njegovim moćnim ultijem i carry heroje Yasua i Kai’Su, BIG je uspeo da odbrani bazu iako su bili ostali bez Nexus kula i dođe do pobede.

Giants uspeva da izjednači ubedljivo 18-4 pobedom u drugoj partiji, a potom sledi pravi maraton u vidu treće partije koja je trajala 50 minuta i u kojoj čak ni neverovatna krađa Barona od strane Milice koji je igrao LeBlanc nije bila dovoljno da donese Giantsima pobedu.

Tačku na finale BIG je stavio u četvrtoj partiji dominantnom igrom preko bot lejna na kom su igrali Yuumi + Garen kombinaciju za koju Giants nije imao rešenja.

I pored poraza u finalu koji će zasigurno teško pasti Milici, mora se primetiti da je on jedan od igrača koji su privukli najviše pažnje na turniru i sve je izvesnije da je samo pitanje vremena kada će mu neki LEC tim pružiti priliku da se dokaže na velikoj bini elitne evropske lige u kojoj još uvek čekamo debi prvog igrača iz Srbije.