Promisq potpisao za Mousesports

LOL 20. jan 202010:52 > 10:53
Riot Flickr

Bivši član G2 Esportsa Hampus "Promisq" Abrahamsson će predvoditi LoL ekipu mousesportsa u nemačkoj ligi.

Iako je Mousesports najpoznatiji po svom CS:GO timu koji je trenutno jedan od najboljih u svetu, oni imaju i LoL ekipu koja se takmiči u Meisterschaftu, zvaničnoj nemačkoj regionalnoj LoL ligi. Njima je prošle sezone plejof izmakao za jednu pobedu- Završili su grupnu fazu takmičenja na petom mestu sa 10-8 skorom i pobedom manje od četvrto plasiranog EURONICS Gaminga.

Da ovoga puta imaju šampionske ambicije pokazali su dovođenjem čak tri igrača iz LEC lige i bez dileme će biti glavni kandidat za titulu uz aktuelnog prvaka Nemačke ekipu BIG.

Iz stare postave Mouse je zadržao jedino top lejnera Niklot „Tolkin“ Stubera. Njega će iz džungle braniti drugi Nemac u ekipi, Patrick „Obsess“ Engelmann koji je igrao za akademiju Misfitsa, a iz prvog tima Misfitsa stiže mid lejner Aadam „LIDER“ Ilyasov koji je veliko pojačanje za ekipu.

Iz Excel Esportsa dolazi ADC Jesper „Jeskla“ Klarin Stromberg, a švedski bot lejn će kompletirati Promisq, igrač koji je u prethodnom periodu uspeo da znatno popravi sliku o sebi. Naime tokom svoje igračke karijere Promisq je dugo vremena važio za jednog od najgorih igrača EU LCS lige svih vremena, ali i pored toga dobio je šansu u ekipi G2 Esports, bar kao rezerva.

I dok su se mnogi smejali ovoj odluci, G2 Esports je u više navrata javno stao u odbranu svoh igrača objašnavajući da Promisq unosi mnogo toga pozitivnog u samu ekipu koja je potom imala godinu iz snova osvojivši obe titule prvaka LEC lige i Mid-Season Invitational.

Iako se Promisq sjajno uklopio u G2 Esports on je odlučio da želi ponovo aktivno da igra, zbog čega je napustio prvaka Evrope i pridružio se timu koji bi trebao ozbiljno da ugrozi BIG i ostale nemačke ekipe.