G2 i Fnatic još jednom u velikom finalu LEC lige

LOL 19. apr 202012:40 > 12:41
Riot Flickr

G2 Esports se osvetio MAD Lionsima za poraz na startu plejofa i pobedom u finalu donjeg baraža zakazao susret sa njihovim najvećim rivalima u borbi za titulu šamiona Evrope.

Aktuelni prvak Evrope će imati priliku da danas izjednači rekord Fnatica po broju osvojenih titula u EU LCS/LEC ligi. Ova dva tima su do sada osvojila ukupno 13 od 14 šampionata Evrope, a Fnatic za sada ima jednu pobedu više.

Sve se to može promeniti ako G2 danas bude trijumfovao u velikom finalu i dođu do treće uzastopne titule.

Ovoga puta zaista je teško prognozirati pobednika, jer je Fnatic izgledao dosta ubedljivije tokom cele sezone, pogotovo u plejofu, ali je G2 i pored toga trijumfovao u oba dosadašnja susreta ovih timova u regularnom delu sezone. Razlog malo slabije igre G2 je i to što su Perkz i Caps promenili poziciju, zbog čega je G2 na momente pokazivao nesvakidašnju slabost, ali ne treba zaboraviti da je to i dalje ista petorka koja je prošle godine osvojila MSI i postala vicešampion planete.

G2 je demonstrirao da su ozbiljno shvatili koliko im je klimavo mesto na tronu nakon poraza od MAD Lionsa i odlučno su ih savladali 3-1 u revanšu. Lavovi su se hrabro (moglo bi se čak reći i lavovski) borili, pokazali izuzetan kvalitet za tim koji je mahom sačinjen od novajlija u ligi i visoko uzdignute glave mogu da se povuku iz sezone u kojoj su zauzeli treću poziciju u Evropi.

Sada i oni kao i mi ostali mogu da uživaju u spekataklu koji nas očekuje danas od 17 časova, kada će dva tima koja su alfa i omega evropskog LoL-a još jednom ispisati novu stranicu LoL esport istorije.