Milica pobedom debitovao u LEC ligi

LOL 12. jun 202020:02 > 20:04
ESL

Aljoša "Milica" Kovandžić je i zvanično postao prvi Srbin koji je zaigrao u LEC ligi, a u svom derbiju na startu letnje sezone u dresu ekipe Vitality je ostvario pobedu protiv Schalke 04 Esportsa.

Iako su prošlu sezonu završili zakucani za dno tabele sa 2-16 skorom, Vitality je trijumfalno započeo novu sezonu. U poprilično sporom meču u kom smo videli samo 12 killova za 45 minuta igre Vitality je strpljivo gradio prednost i iskoristio superioran sastav heroja za kasnu fazu igre koji su činili: Orn, Skarner, Azir, Ezreal i Yuumi.

Iako je Milica dao first blood protivnicima nakon gank-a na midu, to ga nije poremetilo i on je nastavio strpljivo da farma, da bi na kraju završio meč sa 469 cs-a, 70 više od svog protivnika. Smrt na početku partije mu je bila i jedina do samog kraja, a konačan rezultat je iznosio 9-3 za Vitality, uz Milicin 3-1-2 skor.

Tokom meča odličan je bio i grčki bot lejn gde se Markosu „Comp“ Stamkopoulosu pridružio mladi Labros „Labrov“ Papoutsakis.

Podsetimo, prva nedelja LEC lige je takozvana super nedelja u kojoj se igraju tri kola, a Vitality u preostala dva meča za vikend čeka najteži mogući raspored i mečevi protiv dva najbolja tima Evrope – G2 Esportsa i Fnatica.