Faker na klupi, 17-godišnji Clozer debitovao za T1

LOL 31. jul 202013:28 > 13:30
fomos

U nekada velikom derbiju LCK lige između T1 i KT Rolstera ovoga puta nismo gledali Lee "Faker" Sanghyeoka umesto kog je na midu za T1 zaigrao Lee "Clozer" Juhyeon.

T1 je došao do osme pobede u letnjoj sezoni LCK lige uz veliku promenu u sastavu. Zvezda korejskog servera 17-godišnji Clozer je od maja prošle godine član T1 gde je prvobitno bio jedan od igrača koji su trenirali sa ekipom, da bi potom u maju ove godine uznapredovao u izmenu prvog tima, a danas je konačno dočekao i svoj veliki debi i to kao najmlađi igrač lige.

Sa Clozerom na čelu T1 je upisao lake bodove protiv poprilično slabog KT Rolstera koji se i dalje muči prvenstveno na jungle poziciji, a sam Clozer je odigrao odlučnu prvu partiju sa Zoe uz 5-0-4 skor, a potom i 8-2-0 sa Akali u drugom gejmu.

T1 je možda iskoristio to što su igrali protiv slabijeg protivnika da isprobaju mladog talenta, a možda će legendarni Faker zaista morati da se bori u nastavku sezone za mesto u prvom timu.

Podsetimo, T1 je osvojio prethodne tri titule uzastopno u LCK ligi, ali u letnjem splitu izgledaju dosta slabije od glavnih rivala kao što su DRX, DAMWON i Gen.G.

T1 igra svoj sledeće meč u nedelju 2. avgusta protiv SANDBOX Gaminga, kada ćemo videti da li će Clozer nastaviti da igra u prvoj petorci, ili se Faker vraća u Summoners Rift.