CR4ZY Gabbo za SK: oduševljen sam podrškom EBL navijača

LOL 3. avg 202016:50 > 16:59
Privatna arhiva

Zvezda sedme sezone Esports Balkan Lige top lejner ekipe CR4ZY, Gabriel "Gabbo" Olivieri", je u ekskluzivnom intervjuu za Sport Klub odgovorio na mnoga interesantna pitanja o EBL ligi, CR4ZY, top lejnu i njegovim željama u nastavku sezone.

Kada je reč o sedmoj sezoni Esports Balkan Lige glavna tema je ekipa CR4ZY koja nakon 12 odigranih kola ima perfektan učinak bez poraza što im je sada već obezbedilo plasman na EU Masters i istaklo ih kao glavnog favorita za titulu u plejofu. Od kako je tim najavljen našao se u centru pažnje jer je ponovo okupio trio koji je Crvenoj zvezdi doneo titulu (Aleksa „DoubleAIM“ Stanković, Torok „Meight“ Matere i Miljan „Plox“ Mandić), aktuelnog vicešampiona EU Mastersa Oskara „Raxxo“ Bazydloa i top lejnera prvaka Italije – u pitanju je naravno Gabbo.

Gabbo je svojom igrom za kratko vreme postao miljenik navijača, a kako i ne bi? Uvek pozitivan i šarmantan, bravurama na top lejnu je demolirao konkurenciju i vrlo često bio ključ uspeha ekipe CR4ZY u njihovom pobedonosnom nizu. O njemu smo pre početka sezone verovatno i najmanje znali od igrača CR4ZY, ali se to za kratko vreme promenilo i Gabbo se vrlo često nalazio u najboljim potezima nedelje u pregledima regionalnih liga.

Kako bi ga navijači još bolje upoznali rešili smo da mu postavimo nekoliko pitanja i saznamo sve ono što nas o njemu zanima, na šta je Gabbo vrlo rado odgovorio u intervjuu koji vam predstavljamo.

Sport Klub : Pozdrav Gabbo, kao jedan od najboljih i najpopularnijih igrača trenutno u EBL ligi, da li misliš da je tvoj dolazak u EBL bio pravi izbor nakon osvajanja italijanske lige i kakva su tvoja očekivanja u ostatku sezone?

Gabbo: Pozdrav, hvala na pozivu za intervju. Nakon završetka EU Mastersa počeo sam da se raspitujem na raznim stranama. Bio sam na probi u nekoliko izuzetno jakih ekipa ali nisam prošao, tako da možemo reći da EBL nije bio moj prvi izbor. Na kraju se ispostavilo da sam imao ogromnu sreću sa pozivom ekipe CR4ZY, sastav tima je odličan i smatram da je dolazak u EBL bila prava odluka.

Sport Klub : Sada kada se EBL bliži plejofu i borbi za titulu, da li možeš da uporediš EBL sa italijanskom nacionalnom ligom, tačnije da li sada imaš još više samopouzdanja kada je reč o titulu i da li si pomalo iznenađenje time što je tvoj tim još uvek nepobediv u ligi, ili ste tako nešto i očekivali?

Gabbo: Očekivali smo da ćemo biti najbolji tim u ligi jer je naš sastav okupio zaista jake igrače, ali nismo očekivali da ćemo ovako dugo biti neporaženi, to je zaista veoma prijatno iznenađenje. EBL i PG Nationals (italijanska liga) su na sličnom nivou, ali su najjači timovi EBL lige jači od vodećih italijanskih timova.

Sport Klub : Gledajući statistiku, ti si trenutno treći u ligi po ukupnom broju killova, što je pomalo neočekivano za top lejnera. Da li si oduvek igrao ovako agresivno, ili je to nešto što se uklapa u tvoj stil igre u EBL-u?

Gabbo: Imao sam najviše solo killova prošle sezone u italijanskoj ligi, tako da rekao bih da je to jednostavno moj stil igre. Doduše, moram priznati da mi pojedini timovi pomažu davajući mi 1 na 2 killove 🙂 

Sport Klub : Kakva su bila tvoja očekivanja od konkurencije na top lejnu u EBL ligi? Da li si pre početka sezone bio upoznat sa preostalim top lejnerima, ili nisi proveo previše vremena istražujući konkurenciju na topu očekujući da ćeš ih jednostavno sve rasturiti?

Gabbo: Kada sam pogledao sastave svih timova imena koja sam prepoznao su bili Klowny i Konektiv. Protiv Klowny-ja sam igrao dosta trening mečeva tokom priprema za EU Masters i tada je uvek dobro igrao, tako da sam očekivao da će mi on biti najteži protivnik u ligi. Nažalost nije ispunio očekivanja u našem prvom okršaju, ali sam siguran da će odigrati bolje naredni put. 

Nisam došao u ligu sa razmišljanjem da sam mnogo jači od svojih protivnika, trudim se da uvek budem realan i pružim svoj maksimum, a eto na kraju se ispostavilo da je to dovoljno da rasturim konkurenciju 🙂

Sport Klub : Da li misliš da sa ekipom CR4ZY možeš da odeš korak dalje na EU Mastersu u odnosu na prošlu sezonu? U prolećnom EU Mastersu nisi uspeo da sa ekipom YDN Gamers prođeš grupnu fazu. Da li po tebi sa ekipom CR4ZY imaš veće šanse za plasman u top 8 gde bi eventualno ostvarili veći uspeh i gde bi te možda primetili neki LEC timovi?

Gabbo:  Prošli EU Masters sam bio pomalo razočaran, bio je dosta loš osećaj ispasti već u grupnoj fazi. Smatramo da će plasman u top 8 biti izuzetno težak, ali verujem da imamo potencijal za tako nešto. Mislim da mi još uvek fali dosta toga kao igraču da bih mogao da igram na nivou LEC top lejnera, ali radim vredno svakog dana da budem sve bolji i bolji, i nadam se da ću nakon ove sezone biti korak bliže ostvarenju tog cilja.

Sport Klub :  Da li imaš nekog igrača u LoL esportu ko ti je uzor, i koji ti je bio inspiracija da postaneš pro?

Gabbo: Pa i nemam baš, možda Froggen pre nekoliko godina, ali ovako generalno gledano nemam nekog top lejnera ko me je inspirsao da počnem profesionalno da igram, to se jednostavno spontano desilo.

Sport Klub : Kako ti se čini trenutna top lejn meta, da li postoji neki heroja koga bi buffovao ili nerfovao?

Gabbo: Mislim da je meta trenutno ok, ima dovoljno raznovrsnih heroja. Da mogu nerfovao bi Tryndamera, a buff zaslužuje Hecarim!

Sport Klub : Navijači su nedavno mogli da vide kako izgleda kuća u kojoj se ekipa trenutno nalazi. Da li bi podelio sa nama neku zanimljivu anegdotu koja se skoro dogodila u njoj, i da li si se sa nekim od saigrača posebno zbližio u ovom periodu?

Gabbo: CR4ZY timska kuća je odlična! Zabavljamo se svakog dana, ali da, recimo da se nešto poprilično zanimljivo nedavno desilo, uspeli smo da napravimo poplavu u prizemlju zato što smo izgleda nešto pokvarili u bazenu 😀 Odlično se slažem sa celim timom, ali recimo da najviše pričam sa Meightom, tačnije njega uspevam najčešće da iznerviram 🙂 

Sport Klub : Ako bi ti karijera napredovala i ako bi došao momenat da pređeš iz regionalnih liga u neko veće takmičenje, da li bi preferirao da ostaneš u Evropi, ili je možda tvoj san da jednog dana zaigraš u Americi ili Aziji?

Gabbo: Ako dođem u situaciju da napredujem, moj prvi izbor bi bila LEC liga. Ukoliko ne bih dobio ponude LEC timova bio bih ok sa tim da idem u Ameriku, što se tiče Azije mislim da oni imaju i više nego dovoljno svojih talenata i da je nerealno razmišljati u tom pravcu.

Sport Klub : Hvala Gabbo, da li ima još nešto što bi poručio svojim fanovima i navijačima ekipe CR4ZY?

Gabbo:  Hvala puno na podršci! Zaista sam iznenađen podrškom koju dobijam od navijača na društvenim mrežama od kako sam počeo da igram u EBL ligi i to me čini izuzetno srećnim. Nastavite da nas bodrite, a mi ćemo dati 110% svojih mogućnosti da vas učinimo ponosnim!