Pobeda Suninga u tajbrejku, G2 ispustio prvo mesto

LOL 8. okt 202016:32 > 16:39
Riot Flickr

Kineska ekipa Suning kojoj je ovo ujedno i debi na Svetskom prvenstvu je uspela nakon više od 40 minuta borbe da savlada G2 Esports u tajbreju za prvo mesto grupe A i stavi aktuelne vicešampione sveta u mnogo teži položaj pred nastavak takmičenja.

Tajbrejk je počeo blagom prednošću za Suning jer je Perkz bio primoran da potroši flash već na prvom nivou, ali je i pored toga G2 uzeo first blood u razmeni killova na bot lejnu. Timovi su do 15. minuta bili poprilično izjednačeni, a tada dolazi do velike borbe za Rift Feralda i Suning izlazi kao apsolutni pobednik uzevši tri killa, Heralda i kulu na top lejnu što im je donelo prednost od 3.000 golda.

Odatle je počela da se konstantno uvećava prednost kineske ekipe, koja je do 30. minuta eskalirala u vidu 6-1 prednosti u kulama, drugog Barona i skoro 6.000 golda. Angel je u tim trenucima predstavljao ogromnu pretnju na 6-0-0 Akali i njegovo zaustavljanje je moglo prestvljati nadu za G2.

Perkz je konačno uspeo da ubije Akali u 33. minutu, ali je to bila slaba uteha za G2 koji je tokom te borbe izgubio dva inhibitora. Uspevao je G2 da se odbrani pa čak i da dođe na korak do Dragon Soul buffa, ali je Suning uzeo i trećeg Barona i nastavio da napada otvorenu bazu LEC šampiona.

Kako je partija odmicala tako je Perkzova Senna postajala sve jača i jača, a Suning bez tenka je imao sve većih poteškoća da se probije do konačnog cilja. Suning je izjednačio na 3-3 u zmajevima, ali ih je to koštalo supporta čime je gejm dodatno usporen i nakon toga smo ušli u 40. minut igre.

Heroji su postali toliko jaki da je bilo jasno da će jedna greška odlučiti pobednika. U borbi na midu koja je usledila oba tima su ostala bez dva heroja i niko nije hteo previše da rizikuje. G2 je tek u 41. minutu srušio drugu kulu u meču, a kada su heroji oživeli Suning je uzeo i četvrtog Barona, dok se G2 odlučio za četvrtog zmaja i Dragon Soul.

Nažalost po evropske navijače Dragon Soul nisu ni stigli da iskoriste. Dok su se povlačili igrači Suninga uspevaju da ih opkole u džungli, Bin konačno pogađa sa Gangplankom i sam maltene ubija oba carry igrača G2 Esportsa – Perkzovu Sennu i Capsovu Sindru, što je bilo i više nego dovoljno da se završi maratonski meč i da se Suning na kraju dokopa dragocenog prvog mesta u grupi.

Konačan raspored grupe A:

1. Suning 4-2 (5-1)
2. G2 Esports 4-2 (4-3)
3. Team Liquid 3-3
4. Machi Esports 1-5