Grupa C: Fnatic i Gen.G obezbedili plasman u plejof

LOL 10. okt 202013:29 > 13:43
Riot Flickr

Trijumfima u petom kolu Fnatic i Gen.G su osigurali top 2 finiš u grupi C i plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva 2020, u poslednjem kolu odlučuju ko će biti pobednik grupe.

en.G je došao do dragocene pobede protiv Team SoloMida koji je izgubio peti uzastopni meč, iako se činilo kao da će LCS šampion pobediti tokom većeg dela meča. Nemajući šta da izgubi TSM je zaigrao agresivno, Bjergsen je bio nezaustavljiv na Lucianu u ranoj fazi igre, ali ih je katastrofalna greška kod Barona skupo koštala.

Oni dozvoljavaju Gen.G-u da im otme Barona i potpuno se vrati u gejm, nakon čega TSM nastavlja sa plašljivom i pasivnom igrom sve dok korejska ekipa nije upisala četvrtu pobedu.

Fnatic je još jednom prikazao odličnu igru, ovoga puta protiv LGD Gaminga. Rekkles i Hylissang su vrlo brzo došli do prvog killa na botu još jednom potvrdivši da su u dosadašnjem toku šampionata jedan od najboljih bot lejnova. LGD se nije predavao, uspeli su u borbama koje su se konstantno razvijale po mapi da sustignu Fnatic, makar na neko vreme, ali kada je jednom došlo do velikih grupisanja i masovnih borbi Fnatic je potpuno preuzeo kontrolu nad gejmom.

Odličnom igrom Fnatic je nakon pola sata bacio LGD na kolena i ubedljivom 21-9 pobedom obezbedio priliku da u poslednjem kolu izbori prvo mesto i u duhu ranijih godina završi drugi deo grupne faze sa perfektnim učinkom.

Tabela Grupe C nakon pet kola:

1. Gen.G 4-1
2. Fnatic 4-1
3. LGD Gaming 2-3
4. Team SoloMid 0-5