Adam proglašen za najboljeg rukija u LEC ligi

LOL 27. avg 202112:56 0 komentara
FNC Adam
FNC Adam

Top lejner Fnatica Adam "Adam" Maanane je proglašen za najboljeg novog igrača LEC-a kao što smo i mogli očekivati.

Adam je jedan od igrača koji su obeležili letnju sezonu u LEC-u. Njegov dolazak u elitnu evropsku LoL ligu iz redova EU Masters šampiona Karmine Corp je digao veliku prašinu. Da bi do ovog transfera uopšte došlo Gabriel „Bwipo“ Rau je morao da promeni poziciju i pređe sa topa u džunglu što je bio veliki rizik, koji se na kraju ekipi Fnatic ipak isplatio.

Ovaj talentovani 19-godišnjak je počeo da se takmiči krajem 2019. godine i već u svojoj drugoj punoj takmičarskoj godini je ostvario uspeh kakav je malo ko mogao očekivati.

Smatralo se da i pored toga što je Adam veliki talenat trebaće mu vremena da se navikne na mnogo jaču top konkurenciju u LEC-u u odnosu na regionalne lige, ali se ispostavilo da ne samo da je Adam bio spreman na konkurenciju, već je vrlo često bio upravo on dominantan igrač i nosi Fnatic preko topa i to u duelima sa mnogo iskusnijim protivnicima.

Adam je svoj najblistaviji momenat u karijeri doživeo prošle nedelje, kada je u meču protiv G2 Esportsa koji će se dugo prepričavati potpuno nadigrao legendu evropskog LoL esporta Martina „Wunder“ Hansena.

Kada je Adam počinjao da se takmiči Wunder je smatran za jednog od najboljih top lejnera sveta, ali za kratko vreme se sve promenilo. Wunder je čak i u meču čiji je ulog bio plasman na Svetsko prvenstvo 2021 izgledao bezidejno i nezainteresovano, dok je Adam bio gladan uspeha.

Na kraju epilog je svima dobro poznat, Adam je iskoristio specifične sastave heroja da u petoj odlučujućoj partiji protiv G2 uzme Dariusa, heroja kojeg retko viđamo u profesionalnom LoL-u, i još jednom je igrao jednu od ključnih uloga u pobedi svog tima, pobedi koja mu je u debitantskoj sezoni donela plasman na najbitniji LoL turnir na planeti.

Sve ovo su i više nego dovoljni razlozi zašto je baš Adam proglašen za rukija sezone, a LEC liga nastavlja da izbacuje nove zvezde LoL esporta što je samo produkt ozbiljnog rada i ulaganja u esport ekosistem u EU regiji.