Diamant ispustio 2-0 prednost, Entropiq osvojio Sigma Kup!

LOL 21. nov 202214:14 0 komentara
Entropiq
Entropiq

Predstavnik češke Hitpoint Masters lige, Entropiq, je osvojio prvo izdanje Sigma Kup LoL turnira, velikim preokretom u finalu nakon što su uspeli da se povrate od 0-2 zaostatak i savladaju balkansku ekipu Diamant Esports 3-2.

Aktuelni vicešampion Češke je zauzeo tek treće mesto u regionalnim kvalifikacijama za Sigma Cup, ali su u uspeli da trijumfuju u Gauntlet fazi i dokopaju se poslednjeg slota na LAN završnici u Atini.

U polufinalu su savladali miljenike domaćina We Love Gaming i zakazali meč protiv Diamanta koji je prethodno pobedio češku ekipu Dynamo Eclot.

Diamant je strahovito otvorio finale, pregazili su zbunjeni Entropiq 21-3 u prvoj partiji uz sjajnu igru svojih top lejnera. U drugoj partiji Entropiq je dosta bolje igrao, ali je Diamant ponovo bio na nivou zadatka i uspevaju da uvećaju prednost na 2-0, uz čak 32 killa za 37 minuta igre.

U trećoj partiji Entropiq se konačno budi uz odličnu igru bot lejna koji čine bivši LEC igrač Petr „denyk“ Haramach i rumunski ADC koga smo gledali u EBL-u Cosmin Florin „Khantos“ Leontin Danila. Igrajući Lucian/Nami duo potpuno su nadigrali svoje protivnike i uveli nas u neizvesnu završnicu finala ubedljivom 15-2 pobedom.

Diamant je prvi pripretio u četvrtoj partiji i imali su 2.000 golda prednosti nakon prvih deset minuta igre. Entropiq je uspeo da se stabilizuje, a u 21. minutu prave predobar plej i uspevaju da uzmu Barona dok Diamant nije video šta se dešava na tom delu mape, nekoliko minuta kasnije prave ace prilikom prodora u bazu Diamant i izjednačavaju rezultat na 2-2.

U odlučujućoj petoj partiji timovi su bili izjedačeni u ranoj fazi igre u većini resursa, ali je Entropiq bio taj koji je uzimao zmajeve i već nakon 20 minuta dolaze na korak do Dragon Soul buffa. Diamant je probao da uzme Barona i da protivnicima četvrtog drejka, ali nisu uspeli da uzmu Barona na vreme što im je znatno otežalo nastavak partije.

U 27. minutu dolazi do borbe koja je odlučila epilog finala, Entropiq uspeva da uzme Barona i tri killa, što je bilo i više nego dovoljno da završe partiju i sa tri vezane pobede dođu do 3-2 trijumfa u finalu za titulu prvog šampiona Sigma Kupa!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!