EBL ostao bez slota u glavnoj fazi EMEA Mastersa

LOL 21. nov 202216:25 1 komentar
EU Masters
EU Masters

Riot je danas saopštio detalje u vezi 2023 prolećnog EU Mastersa koji se od sada zove EMEA Masters, a najbitnija vest za domaće navijače je da će od sada oba tima iz Esports Balkan Lige igrati iz plej-in faze, gde će morati da se izbore za mesto u glavnoj grupnoj fazi turnira.

Podsetimo, Riot je rešio da doda tursku TLC ligu i arapsku AL ligu na EU Masters i preimenuje ga EMEA Masters, što znači da Turska više neće imati predstavnike na Svetskom prvenstvu u LoL esportu.

Umesto toga ostaje im utešna nagrada da se bore za EMEA Masters titule, a u takmičenje kreću sa dva slota u glavnoj fazi i jedno u plej-in fazi, kao i najuspešnija regionalna liga u Evropi, francuski LFL.

Pored njih po dva direktna slota će imati Španija, Nemačka i Poljska, dok će Nordic NLC liga i Italija imati po jednog predstavnika u obe faze.

Preostalih pet liga među kojima je i EBL, a u koje još spadaju i Portugal, Grčka i Češka, kao i nova arapska liga, će se takmičiti sa po dve ekipe u plej-in fazi.

Timovi iz Esports Balkan Lige nisu uspeli da ostvare zadovoljavajuće rezultate na oba EU Mastersa ove godine, tako da je bilo za očekivati da će Balkan ostati bez direktnog slota. Preostaje nada da će se u budućnosti rezultati popraviti i da će EBL šampion ponovo imati prilike da se automatski nađe u društvu najboljih REL ekipa.