EU Masterts: Zero Tenacity bez pobede nakon tri kola

LOL 2. sep 202119:55 > 20:04
Z10
Z10

EBL šampion Zero Tenacity je izgubio meč trećeg kola EU Mastersa protiv sastava Fnatic Rising, akademije slavnog LEC tima.

Jedini preostali predstavnik Balkana na EU Mastersu je večeras igrao svoj treći meč u grupnoj fazi turnira a za rivala su imali Fnatic Rising koji je do sada imao polovičan učinak u prva dva kola.

Početak meča je prošao u relativno mirnoj igri timova koji se nisu previše borili i više su bili fokusirani na objektive. Fnatic je vodio u farmu, ali je Ryuzaki sa par killova omogući Z10 da drže korak sa protivnikom.

Ono u čemu je Fnatic Rising vodio su zmajevi što se na kraju ispostavilo i ključan faktor za ishod meča. Fnatic Rising vrlo rano uzima tri zmaja i dolazi na korak do Dragon Soul buffa. Zero Tenacity uspeva da ih spreči da uzmu četvrtog zmaja nakon dobro odrađene timske borbe u reci, ali već kod petog zmaja Fnatic Rising dobija ključnu 5 na 5 borbu koja im donosi i Barona i Dragon Soul.

To je bilo i više nego dovoljno igračima Fnatic Risinga da osiguraju važne bodove i sa ukupnim skorom 2-1 stave sebe u odličnu poziciju pred revanš mečeve. U drugom meču C grupe sastali su se BIG i Illuminar, a nemački šampion je došao do ubedljive pobede.

Tabela grupe C nakon tri odigrana kola:

1. BIG 2-1
1. Fnatic 2-1
1. Illuminar 2-1
4. Zero Tenacity 0-3