Evropa dobila četvrti slot na LoL Svetskom prvenstvu 2022

LOL 21. jul 202218:28 0 komentara
LEC
LEC

Riot je danas objavio distrubuciju slotova na predstojećem League of Legends Svetskom prvenstvu koje će se krajem godine održati u Americi, a najbitnija vest je da će LEC imati četvrtog predstavnika, i to umesto šampiona Rusije (LCL) koji neće moći da učestvuje na takmičenju.

Kako se u saopštenju navodi slot LCL lige odlazi najuspešnijoj regiji koja već nema četiri predstavnika kao LPL i LCK. Četvrti predstavnik Evrope će se boriti od plejin faze, što znači da će u plejinu igrati dva LEC tima, umesto jednog kako je prvobitno bilo planirano.

Plejin faza počinje 29. septembra i trajaće do 4. oktobra, kada će se četiri najuspešnija plejin tima pridružiti preostalim učesnicima glavne grupne faze šampionata. LoL Svetsko prvenstvo 2022 će trajati do 5. novembra, kada ćemo u Chase Center areni u San Francisku gledati veliko finale.

Za sada još nema informacija kako će tačno biti dodeljen četvrti slot LEC-a i da li će doći do promene sa direktnom raspodelom slotova preko Championship poena, ili će se timovi za dodatno mesto boriti u samoj završnici šampionata, odnosno plejofu.