Evropa i Amerika ukupno 0-6 trećeg dana Svetskog prvenstva

LOL 13. okt 202120:58 > 21:06 0 komentara
MAD Lions
MAD Lions

Katastrofalna forma zapadnjačkih timova na ovogodišnjem League of Legends Svetskom prvenstvu je kulminirala danom bez ijedne pobede timova iz LEC i LCS lige i sada smo zaista veoma blizu toga da u četvrtfinalu gledamo osam ekipa iz Koreje i Kine ukoliko se nešto veliko ne promeni u drugom delu grupne faze.

I dok se od NA timova nije previše očekivalo, čini se da je najviše razočarao MAD Lions koga su pojedini analitičari dizali u nebesa i prognozirali im minimum top 4 finiš i lako prvo mesto u grupi D maštajući da će Lavovi biti novi G2 Esports.

Ali od toga nema ništa i MAD Lions je sada samo još jedan u nizu timova iz zapadnih regija koji se utopio u opšte sivilo proseka.

Oni su danas poraženi od četvrtog nosioca LPL lige, tima koji je do završnice turnira došao iz plejina, LNG Esportsa i to za samo 26 minuta igre. Elyoya je nakon jučerašnje dobre igre ponovo pružio veoma lošu partiju kao i u prvom kolu, dok se Humanoid poput i ostalih evropskih mid lejnera uopšte nije video protiv i više nego raspoloženog Icona.

Navijače je posebno zaboleo poraz Fnatica koji su još jednom srljali bez ikakvog plana protiv PSG Talona, a ironija je da je jedina svetla tačka bio izmena u timu ADC Bean koji je „uleteo“ na Svetsko prvenstvo da zameni Upseta. Fnatic je nakon trećeg dana zakucan za dno tabele sa 0-3 skorom, a ovoga puta nema Rekklesa i sOAZa da povedu tim u potpuni preporod u revanš mečevima i sve vodi ka tome da će vidno iznevirani igrači Fnatica morati da se opasno pomuče da ne završe turnir kao TSM prošle godine (0-6).

Rogue kao što se i moglo očekivati nije mogao da parira FunPlus Phoenixu, koji su bili prejaki za njih. Posebno su podbacili solo lejneri, Odoamne je nastavio da gine u 1 na 1 borbama, a Larssen se nije video ne LeBlanc.

Hans Sama je još jednom dao sve od sebe da nešto uradi za Rogue, ali sam nije mogao previše i na kraju jedino što mu je preostalo je da pokupi simpatije navijača.

Nije mnogo bolje prošla ni NA regija.

Bdd i Gen.G su se poigrali sa Team Liquidom, DAMWON je preslišao Cloud9, a da LCK savlada LCS 3-0 u današnjim mečevima postarao se T1 koji je deklasirao američke prvake 100 Thieves.

U preostalim mečevima EDG i RNG su uspeli da izbore 3-0 skor, EDward Gaming je savladao DetonatioN FocusMe, dok je Royal Never Give Up bio bolji od Hanwha Life Esportsa.