G2 savladao T1 na startu MSI 2022

G2 BB
G2 BB

G2 Esports je izašao kao pobednik iz velikog derbija prvog kola glavne grupne faze MSI 2022 nakon što su savladali T1 u okršaju neporaženih timova.

G2 i T1 su jedini timovi uz kineskog predstavnika RNG koji su ostvarili maksimalni učinak u prvoj fazi MSI 2022, a kada se uzme u obzir da su obe ekipe i pre toga u svojim ligama dugo bile neporažene, činjenica da će jednom od njih da se završi niz pobeda je privukla veliku pažnju publike.

G2 se za ovaj meč odlučio da se totalno fokusira na sastav heroja kojima je glavna snaga jaka timska borba, sa dosta cc-a, tako da smo na njihovoj strani videli Ornna na topu, Dianu u džungli, Yasua na midu, i Kalistu i Rakana na botu. Sa druge strane T1 je igrao u sastavu heroja – Kennen, Viego, Twited Fate, Tristana i Rell.

T1 žestoko otvara partiju pritiskom na bot lejnu gde već nakon minut igre dolaze do prvog killa. Pritisak sa bota prebacuju dobrim rotacijama i na ostale lejnove i kako partija odmiče tako uvećavaju prednost u goldu. Na isteku 20 minuta igre kada je T1 imao preko 5.000 golda prednosti dolazi do velike borbe na topu u kojoj oba tima uzimaju po četiri killa i ova borba nagoveštava žestoke okršaje koji će uslediti u nastavku meča.

Timovi se nakon toga foksuiraju na borbu oko prevage na midu i ovde T1 počinje sa serijom grešaka koji su ih na kraju koštali pobede. T1 hvata Keriu, slavnog supporta T1 koji je po mnogima trenutno najbolji igrač sveta, i nakon što ga ubijaju lako dobijaju 5 na 4 borbu koja je usledila i prave ace uz samo dva izgubljena heroja.

Nakon toga G2 preuzima kontrolu nad partijom iako su još uvek bili u blagom zaostatku u goldu. Ne dozvoljavaju T1 da uzmu Dragon Soul buff, čiste T1 u borbi za Barona kog potom uzimaju, a nakon sledećeg Barona i još jedne velike pobede u timskoj borbi rutinski privode meč kraju.

G2 danas od 13 časova očekuje još jedan veliki derbi protiv šampiona Kine Royal Never Give Up, dok T1 ima popravi od 15 časova protiv PSG Talona.