Jankos ostaje u LEC-u, postignut dogovor sa ekipom Heretics

LOL 15. nov 202217:39 0 komentara
Riot Flickr

Jankos se nakon pet godina oprostio od G2, a na početku prelaznog perioda su kružile glasine da G2 traži previše novca za njega zbog čega je postojala šansa da će morati da pauzira i bavi se strimovanjem naredne sezone.

Poljski igrač je prvobitno odbio da razmatra opcije iz Amerike i LCS lige, kasnije je i na to pristao, ali danas stiže izveštaj portala blix.gg u kom se navodi da se Jankos dogovorio sa novajlijom u takmičenju. Heretics su kupili slot Misfitsa, a pre toga su se takmičili u španskoj ligi.

Heretics su prema glasinama oformili izuzetno zanimljiv tim za 2023 prolećnu sezonu. Na topu će igrati prvi japanski igrač u LEC ligi Shunsuke „Evi“ Murase koji dolazi iz redova japanskog prvaka DetonatioN FocusMe. Na midu će igrati korejski igrač Lee „Ruby“ Solmin koji je sa ekipom Unicorns of Love osvojio nemačku ligu ove sezone, a bot će činiti support Misfitsa Mertai „Mersa“ Sari i jedini preostali igrač iz starte postave Hereticsa Jakob „Jackspektra“ Gullvag Kepple.

Jankos, Jackspektra i Mersa se čine kao odlična okosnica novog tima, a u zavisnosti od toga kako se preostali igrači uklope, Heretics bi vrlo lako mogli do plejofa već u svojoj prvoj sezoni u LEC ligi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!