LEC: Team BDS i Astralis na vrhu tabele nakon grupne faze

Team BDS
Team BDS

Mečevima devetog kola završena je grupna faza prolećnog šampionata LEC-a, a na vodećim pozicijama su se našli Team BDS i Astralis, ekipe od kojih se nije očekivalo da će se boriti za vrh.

Po drugi put za redom već u prvoj fazi takmičenja je ispao Excel koji nastavlja sa jako lošim partijama u LEC-u. Promene na midu i bot lejnu nisu previše doprinele napretku ekipe koja je upisala samo dve pobede u devet mečeva.

Pored njih dalje nije prošao ni Team Heretics. I pored odlične igre veterana Marcina „Jankos“ Jankowskog ekipa nije uspela da pronađe dobre rezultate, a najviše su podbacili solo lejneri Shunsuke „Evi“ Murase i Lee „Ruby“ Solmin. Ruby je bio tragičar tajbrejka za osmo mesto u kojima su Heretics izgubili od MAD Lionsa.

Team BDS i Astralis su ostvarili maksimalan učinak u trećoj nedelji, a BDS je potpuno zasluženo uzeo prvo mesto sa ukupnim skorom 7-2, izgubivši samo od G2 Esportsa i SK Gaminga. Oni su pokazali da mogu sa svima da se nose kada se igra jedna partija, ali sada će morati da se dokažu u Bo3 mečevima, što im nije pošlo za rukom u zimskom šampionatu gde su izgubili oba meča u B grupi.

Nakon Astralisa na tabeli su se našli G2 Esports i Team Vitality, koji su ostvarili identičan 6-3 učinak, ali su izgubili mečeve protiv Astralisa. Na petom mesto se našao SK Gaming, a na šestom Fnatic koji se povratio od 0-4 starta i sa četiri vezane pobede uspeo da se dokopa naredne faze. Na sedmom i osmom mestu su se našli KOI i MAD Lions. Lavovi su ostali u trci za MSI 2023 i pored izuzetno slabog učinka na startu prolećne sezone.

Konačna tabela grupne faze prolećne sezone:

1. Team BDS 7-2
2. Astralis 6-3

3. G2 Esports 6-3
4. Team Vitality 6-3
5. SK Gaming 4-5
6. Fnatic 4-5

7. KOI 4-5
8. MAD Lions 3-6
9. Team Heretics 3-6
10. Excel 2-7

Parovi naredne faze turnira:

Grupa A

Astralis – Fnatic
Team Vitality – MAD Lions

Grupa B

Team BDS – SK Gaming
G2 Esports – KOI

Komentari (0)

Vidi sve komentare