Milica predvodi Partizan Esports u Sigma Kupu

LOL 3. okt 202222:56 0 komentara
Partizan Esports
Partizan Esports

Crno-beli su predstavili ekipu sa kojom će nastupati u predstojećem LoL Sigma Kupu u kom će se timovi iz Esports Balkan Lige boriti protiv rivala iz Češke i Slovačke (Hitpoint Masters) i Grčke (GLL). Timovi iz tri riotove zvanične regionalne LoL lige će se prvo boriti u lokalnim kvalifikacijama, a ukupno četiri ekipe će se boriti na velikoj LAN završnici koja će svake godine biti održana u drugom gradu, ovoga puta domaćin će biti Atina.

Partizan će zasigurno ući kao jedan od glavnih, ako ne i glavni favorit u balkanske kvalifikacije, kada se uzme u obzir činjenica da će ih predvoditi veteran Aljoša „Milica“ Kovandžić, zvezda srpskog LoL esporta, koji iako nema takmičarski najbolju sezonu iza sebe, i dalje uliva strah u protivničke mid lejnere.

Partizan se nije snašao u svojoj debitantskoj EBL sezoni u kojoj su zauzeli tek četvrto mesto, a Sigma Kup će biti idealna prilika da poprave utisak i uđu u mnogo boljoj atmosferi u 2023 prolećnu sezonu Esports Balkan Lige. Zbog specifičnih pravila Sigma Kupa koji ograničavaju timove u odabiru igrača, Partizan je imao mnogo manje izbora nego što će imati u odabiru za narednu EBL sezonu, a evo za koga su se na kraju odlučili:

Top lane: Aleksa „Nazgul“ Majstorović

Jungle: Antonio „de sidere“ Dostinov
Mid lane: Aljoša „Milica“ Kovandžić
ADC: Fran „Blank“ Mumelas
Support: Teodor „Speedobear“ Milošević

Nazgul iza sebe ima tri EBL sezone, poslednji put je igrao u devetoj sezoni kada je sa Crvenom zvezdom zauzeo drugo mesto, nakon što ih je u finalu savladao Zero Tenacity 3-2. De sidere je pomogao ekipi Cyber Wolves da se plasira u EBL ove godine, ali nije imao prilike da zaigra za njih u takmičenju. Na proleće je igrao u NLC ligi, da bi u letnjoj sezoni igrao u drugoj ligi NLC-a.

Hrvatski AD Carry Blank se takmiči od prošle godine, a od iskustva ove godine ima iza sebe dve sezone u NLC trećoj ligi. Speedobear je igrao u devetoj sezoni EBL-a za X25 Esports, a ove godine provodi prolećnu sezonu u grčkoj ligi, dok je za Zvezdu nastupao u Crusaders Crown 2022 kupu gde su crveno-beli zaustavljeni u velikom finalu kada je od njih bio bolji Team Phantasm iz Grčke.

Partizan je u svoje redove doveo i novog pomoćnog menadžera, Svena „Svaho“ Bakića, koji je prethodno bio menadžer nekadašnjeg EBL učesnika Split Raidersa.

Novi sastav Partizana će imati priliku da debituje 18. i 19. oktobra kada su na programu Nacionalne kvalifikacije za Sigma Kup 2022.