NK Osijek menja šampione SuppUp u Esports Balkan Ligi

LOL 2. jun 202117:08 0 komentara
NK Osijek
NK Osijek

Aktuelni trostruki šampion Esports Balkan Lige je odlučio da prepusti svoje mesto u devetoj sezoni takmičenja ekipi NK Osijek.

Kao grom iz vedra neba stiže vest da je ekipa koja već dugo vremena dominira Esports Balkan Ligom odlučila da „pauzira“ od takmičenja u najvećoj regionalnoj esport ligi. Oni su pozajmili svoje mesto u ligi esport sekciji fudbalskog kluba Osijek, a evo i zvaničnih izjava obe strane.

Odlučili smo da odmorimo ove sezone od takmičarskog dela i fokusiramo se na par zanimljivih projekata koje privodimo kraju za sve ljubitelje esporta i Suppupa. Što se tiče sledeće takmičarske godine možete očekivati velike projekte i nadam se da ćete nastaviti da nas pratite i podržavate„, izjavio je Mihailo „Teehee“ Ćirić, menadžer ekipe SuppUp.

Vježbajući kroz prošlih par mjeseci odlučili smo se prijaviti u A1 Adria ligu testirajući igrače i polako definirati tempo kojim bi tim želio ići. Trenutno smo u finalnoj fazi lige sa velikim očekivanjima za uspjeh. Nezadovoljni granicama koje možemo doseći sudjelujući u drugim najtecanjima pogled smo prebacili prema EBL-u i EU masters-u. Zadovoljiti ćemo se samo sa top 4 mjesta, koja i očekujemo.“ Petar Čaleta – NK Osijek kapiten ekipe.

Iznimno nam je drago što se možemo u ovako ranoj fazi razvijanja esport branda, NK Osijeka, natjecati u EBL-u i testirati svoj tim sa najjačim ekipama sa ovih prostora. Pošto nam je ovo prva sezona natjecanja u ligi neke određene prognoze nemamo osim najave da ćemo u svakom game-u tražiti i ići na pobjedu. Plasman u EU Masters je jedan od ciljeva a hoćemo li ga postići ovu, sljedeću ili za tri sezone, ostaje samo da sačekamo. Prvo smo krenuli sa potpisivanjem igrača za FIFA-u a sada je došao trenutak i za League of Legends, no ni tu ne namjeravamo stati. U esport priču ušli smo sa ozbiljnim ciljevima i dugoročnim planovima.“ Hrvoje Jugec – NK Osijek esport menadžer.

Nova sezona EBL-a bez aktuelnih šampiona kreće 14. juna uz direktan prenos na Sport Klub Esports televiziji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!