Royal Never Give Up je novi LoL šampion Kine

LOL 19. apr 202113:17 > 13:21 0 komentara
RNG
RNG LPL

Slavni kineski tim RNG je savladao bivše šampione sveta FunPlus Phoenix u velikom finalu prolećne sezone LPL lige što im je ujedno i donelo plasman na MSI 2021.

Plejof LPL lige nam je doneo mnoštvo izuzetno zanimljivih mečeva, a na kraju je RNG taj koji je uspeo da se osveti FPX-u za poraz u četvrtoj rundi i povrati status najboljeg tima u Kini.

Preko 12.000 navijača je pratilo uživo u Vuhanu borbu za titulu, a iako nismo gledali svih pet partija možemo reći da je finale ispunilo očekivanja. Royal Never Give Up je završio grupnu fazu šampionata na prvom mestu uz 14-2 skor, ali su u svom prvom plejof meču doživeli ubedljiv 3-0 poraz upravo od FunPlus Phoenixa. Da bi došli do finala morali su da odigraju dva teška meča protiv Top Esportsa i EDward Gaminga koje su dobili identičnim 3-2 rezulatom.

FPX je otvorio finale pobedom u prvoj partiji. U drugoj EDG pritiska top lejn i napada Jang „Nuguri“ Hagwona, veliko pojačanje Feniksa iz redova aktuelnog šampiona sveta DAMWON-a. Fokus na top im se isplatio, RNG je bio maksimalno fokusiran u timskim borbama, a pogotovo je briljirao support Shi „Ming“ Senming.

RNG uspeva da izjednači nakon druge partije, a potom i da povedu. U centru pažnje trećeg gejma našao se ADC Chen „GALA“ Wei koji je oduševio publiku pentakillom na Kai’Si.

Čini se kao da je poraz u trećoj partiji potpuno demoralisao igrače FPX-a koji gube koncetraciju, što je rezultovalo dominantnom 26-6 pobedom RNG-a za samo 20 minutu u odlučujućoj četvrtoj partiji.

Kineski timovi su još jednom demonstrirali tokom prolećne sezone da je LPL liga i dalje ispred konkurencije kada je reč o vodećim svetskim ligama, ali sada ostaje da vidimo da li je njihov predstavnik dovoljno jak da izazove šampione sveta i predstavnike LCK lige na predstojećem MSI 2021, moćni DAMWON.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!