Royal Never Give Up osvojio treću MSI titulu

LOL 29. maj 202220:08 0 komentara
RNG
RNG

Kineski prvak RNG je savladao T1 u velikom finalu MSI 2022 rezultatom 3-2 donevši LPL ligi četvrti MSI trofej čime su dodatno uvećali svoju prednost u odnosu na LCK i Koreju.

Veliko finale u kome smo gledali dva najbolja LoL tima sveta će na kraju ostati u senci traljave pik/ban faze u odlučujućoj petoj partiji, ali ne treba zaboraviti da smo pre toga gledali izuzetno dinamične partije u kojima su se RNG i T1 smenjivali u trijumfima.

RNG je do svoje treće MSI titule na prethodna četiri izdanja takmičenja došao uz dosta muke, ali su na kraju dokazali da su spremniji tim u sudaru azijskih titana. u centru pažnje se našao top lejner ekipe Bin koji je bio nezaustavljiv sa Gwen u pobedama svog tima.

Bin je otvorio prvu partiju sa 13-0-3 skorom, a nakon što je uzeo nekoliko killova RNG je potpuno preuzeo kontrolu i nakon pola sata igre poveo 1-0. G2 uzvraća u drugoj partiji u kojoj je Gumayusi odlično odigrao svoju ulogu na Jinx, Faker je bio ključni igrač u nekoliko momenata na Lisssandri, a Keria je zadavao velike muke protivnicima kao Tahm Kench.

U trećoj partiji Wei se mnogo bolje snašao sa Viegom u odnosu na svog protivnika. Oner nije previše pokazao na Wukongu koga je T1 forsirao tokom meča, a u četvrtoj T1 uspevada izjednači rušeći protivnika nakon jedne ključne timske borbe.

U petoj partiji je nažalost izostalo uzbuđenja, a čini se kao da je RNG trijumfovao i pre nego što su igrači ušli u Summoners Rift. T1 je nastavio da daje Gwen Binu, a svog glavnog plejmejkera Keriu su stavili na Yuumi što je izazvalo veliko čuđenje među navijačima.

To i nekoliko sitnih grešaka u samoj partiji je bilo i više nego dovoljno da RNG dođe do ubedljive 15-3 pobede za samo 25 minuta igre i još jednom se okiti MSI titulom.

Oba tima su pokazala izuzetno visok nivo igre, ali je T1 podbacio taktički i moraće bolje da se snalaze na promene u meti ako žele da dođu do pehara na predstojećem Svetskom prvenstvu 2022.