SK Gaming: Treatz promenio poziciju, menja ga trener ekipe

LOL 30. maj 202121:21 > 31. maj 2021 11:56 0 komentara
SK Treatz
SK Treatz

SK Gaming je objavio velike promene u svom LoL timu pred letnju sezonu LEC lige. Erik "Treatz" Wessen prelazi sa support pozicije u džunglu, dok će umesto njega zaigrati dosadašnji trener ekipe Jesse "Jesiz" Le.

U saopštenju igrača i organizacije se navodi da SK nije uspeo da pronađe na vreme odgovarajućeg junglera nakon što su odlučili da Kristana „TynX“ Ostergaard Hansena uklone iz prvog tima i da je to glavni razlog zašto Treatz prelazi na jungle poziciju.

Takođe se navodi i da trener ekipe Jesiz nije planirao da se vrati aktivnom igranju, ali da su navodno igrači sami to zatražili od njega i da je on prihvatio jer je siguran da može da igra na nivou potrebnom za LEC ligu.

Interesantno je da SK nije hteo da uzme junglera iz neke od regionalnih liga, a kako je i sam Treatz naveo ovo ne bi trebalo da bude dugoročno rešenje što znači da Šveđanin planira da se vrati na bot lejn čim uslovi za to budu ispunjeni.

Kada je reč o Jesizu, njega smo poslednji put videli kao igrača krajem 2020. godine u kvalifikacijma za 2021 prolećni split PRM lige gde je SK Prime uspeo da izbori ulazak u prvu ligu Nemačke.

SK Gaming je prolećnu sezonu LEC lige završio na šestom mestu tabele, da bi potom ispali na startu plejofa gde su u prvom kolu doživeli 1-3 poraz od Fnatica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!