SK Gaming zaustavio pobednički niz Vitality i G2 Esportsa

LOL 31. jan 202319:50 0 komentara
Doss
Doss

SK Gaming je obeležio drugu nedelju LEC lige, nanevši prve poraze u sezoni liderima lige ekipama Team Vitality i G2, a ostvaren uspeh im je pomogao da se probiju na deobu drugog mesta.

Pored SK, maksimalni učinak u drugoj nedelji je ostvario i Team BDS, koji takođe nije imao nimalo lak raspored. Nov format takmičenja u kom timovi prvo igraju svako sa svakim po jednu partiju, nakon čega osam ekipa prolazi u narednu fazu, se za sada pokazao kao pun pogodak makar kada je reč o dinamičnosti.

Iako se očekivalo da će Vitality i G2 nastaviti da nižu pobede do njihovog derbiju u šestom kolu, za veliko iznenađenje se postarao SK Gaming čiji igrači odlično igraju u prethodnih nekoliko dana. Oni su prvo srušili G2 uz odličnu igru mid lejnera Sertussa koji je završio meč sa 8-0-9 skorom na Aziru.

Sutradan ih je čekao Vitality koji je vezao pet pobeda, ali je SK uspeo da zauzda možda i najvećeg favorita lige u ovom trenutku i pobedi ih u partiji u kojoj su protivnicima dozvolili da naprave samo šest killova za nešto više od pola sata igre.

Za kraj nedelje demolirali su aktuelnog prvaka lige KOI (bivši Rogue) sa 11-2 i pokazali da su u zaista neverovatnoj formi, koja ako potraje i prenese se na Bo3 mečeve u drugoj fazi lige, možemo ih vrlo lako videti i u borbi za titulu.

BDS je takođe slavio u sva tri meča druge nedelje, i to uz pobede protiv Fnatica i MAD Lions (uz trijumf protiv Astralisa). U centru pažnje našao se top lejner BDS-a Adam, koji je imao dve sjajna performansa, prvo protiv Fnatica sa Olafom, a potom i MAD Lionsa sa Dariusom.

Vitality je pobedom u derbiju protiv G2 uspeo da sačuva prvu poziciju, a usput su postali i prvi tim koji je osigurao prolaz u narednu fazu lige već nakon šestog kola.

MAD Lions je imao priliku da im se pridruži na prvom mestu, ali ih je poraz protiv BDS koštao proboja na vrh, i sada dele tu drugu poziciju sa svim preostalim 4-2 timovima.

Na šestom mestu sa 3-3 učinkom nalazi se Team Heretics, dok su se ispod njih neočekivano našli KOI i Fnatic, dva tima koja su najviše podbacila na statu šampionata.

Na dnu tabele se nalaze Astralis i Excel. Astralis je u šestom kolu savladao Excel u derbiju začelja i upisao prve bodove u ligi, dok se sunovrat Excela nastavio i ove nedelje, i sada je sve realnije da će ispasti već u prvoj fazi, pogotovo kada uzmemo u obzir da imaju dosta težak raspored u poslednjoj nedelji.

Tabela LEC lige nakon šest kola:

1. Team Vitality 5-1

2. G2 Esports 4-2
2. MAD Lions 4-2
2. SK Gaming 4-2
2. Team BDS 4-2

6. Heretics 3-3
7. Fnatic 2-4
7. KOI 2-4
9. Astralis 1-5

9. Excel 1-5

Sve mečeve LEC-a možete gledati u direktnom prenosu na Sport Klub Esports TV kanalu i Sa1naTV Jutjub kanalu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!