SP 2021: Dominacija korejskih timova na startu šampionata

LOL 11. okt 202116:58 0 komentara
DWG KIA
DWG KIA

U prva četiri meča LoL Svetskog prvenstva 2021 sva tri LCK predstavnika koja su nastupala su upisala pobede, od toga dva puta protiv svojih najvećih rivala - kineskih timova.

Prvi su na scenu stupili šampioni prethodna dva izdanja takmičenja. Prošlogodišnji prvak DWG KIA i FunPlus Phoenix, šampion sveta iz 2019. godine. Upravo su ova dva tima glavni favoriti za titulu ove godine, ali ovoga puta nismo videli borbu dva tima slične snage jer je DWG KIA potpuno nadigrao FPX.

Brilijantni ShowMaker je još jednom bio na visini zadatka odigravši 6-0-10 na LeBlanc, a DAMWON je slavio konačnim rezultatom 18-2 u meču koji će verovatno veoma brzo pasti u zaborav.

Royal Never Give Up je doneo za sada jedinu pobedu LPL-u u drugom meču dana u kom su savladali PSG Talon. U meču smo videli greške na obe strane, ali je RNG bolje odigrao i da nisu bacili početnu prednost u napadu na protivničku kulu na bot lejnu, partija ne bi trajala skoro 40 minuta. Maple je imao dobru partiju igrajući Tryndamera, ali ostatak tima nije bio na nivou zadatka i RNG zasluženo odnosi bodove.

Potom je usledio debi LEC lige na Svetskom prvenstvu, u kom je nažalost oslabljeni Fnatic sa izmenom u sastavu morao da se bori protiv Hanwha Life Esportsa koji su i više nego očigledno gladni uspeha. Sem pritiska u džungli od strane Bwipa u prvih par minuta partije Fnatic sa dva igrača kojima je ovo prvo Svetsko prvenstvo nije mogao da parira rivalima, a to je najbolje umeo da iskoristi veteran Deft koji je bio nezaustavljiv na Apheliosu.

HLE je za pola sata igre došao do ubedljive 25-5 pobede i biće interesantno videti da li će na ovako visokom nivou igrati i u nastavku šampionata.

Ništa manje impresivan nije bio ni Gen.G protiv LNG Esportsa kojima su prepustili samo jedan kill za čitav meč. Bdd je dva puta sa Zoe ubio svog rivala Icona koji je igrao Sylasa a ovu ogromnu razliku na midu Gen.G je znao da iskoristi da potpuno kontroliše objektive na mapi i nakon borbe za Dragon Soul buff stavi tačku na meč.

T1 će u narednom meču imati priliku da LCK-u donese sve četiri borbe nakon meča protiv najvećeg iznenađenja plejin faze šampionata, japanskog prvaka DetonatioN FocusMe.