Split Raidersi otkrili sastav za Esports Balkan Ligu

LOL 3. jun 202113:25 > 13:26
Split Raiders
Split Raiders

Hrvatska esport organizacija Split Raiders je predstavila LoL petorku koja će za njih nastupati u devetoj sezoni EBL-a.

Najpoznatije ime na listi igrača Split Raidersa je šampion treće sezone Esports Balkan Lige – Nemanja „Nemky“ Josimov. Nemky se proslavio igrajući za ASUS u FCS i EBL ligama a kao kruna uspeha došla je titula EBL prvaka u trećoj sezoni takmičenja. Nakon četvrte sezone napušta ASUS i takmiči se prvo u Baltik a potom i UK ligi.

Prošlu sezonu je proveo noseći dres ekipe Iron Wolves u Baltic Mastersu gde je morao da se zadovolji top 4 plasmanom nakon 0-3 poraza u prvoj rundi plejofa.

Njemu će na bot lejnu praviti društvo Slovenac Nejc „KroMAX“ Skok koji je igrao u šestoj sezoni Esports Balkan Lige za Elementaries Esports Club, novajliju u takmičenju koji je ostvario odličan 11-3 rezultat u grupnoj fazi, ali su u polufinalu izgubili od budućeg prvaka Energypot Wizardsa.

Prošlu sezonu je igrao u portugalskoj ligi za EGN Esports gde ih je u borbi za plasman na EU Masters savladao aktuelni šampion Portugala ekipa White Dragons.

Na top lejnu će igrati Jovan „zezpez“ Blagojević koji je svoj profesionalni debi imao u prethodnoj sezoni Esports Balkan Lige, gde je sa ekipom ASUS zauzeo poslednje mesto na tabeli uz konačan 2-12 skor.

Iz ASUS-a stiže još jedan igrač u Split Raiderse, reč je o Veljku „Velja“ Čamdžiću koji je igrao u šestoj i sedmoj sezoni Esports Balkan Lige, ali bez previše uspeha.

Na midu će nastupati Litvanac Domantas „D0MAS“ Musinas koji iza sebe ima titulu prvaka Baltik regije koju je osvojio 2019. godine sa ekipom eNsure. Nakon odlaska iz tima nastavio je karijeru u baltičkoj regiji gde je nastupao još i za justforfun i Method2Madness.

Split Raiders LoL tim u devetoj sezoni Esports Balkan Lige:

Top lane – Jovan „zezpez“ Blagojević
Jungle – Veljko „Velja“ Čamdžić
Mid lane – Domantas „D0MAS“ Musinas
ADC – Nemanja „Nemky“ Josimov
Support – Nejc „KroMAX“ Skok

Komentari (0)

Vidi sve komentare