Team Liquid iznenadio MAD Lions, Rogue nadigrao Cloud9

LOL 11. okt 202122:21 0 komentara
TL Santorin
Santorin

Drugu polovinu prvog dana LoL Svetskog prvenstva 2021 su obeležili okršaji Evrope i Amerike u kom je Team Liquid došao do velike pobede protiv LEC šampiona MAD Lionsa, dok je Rogue očekivano savladao poprilično slabi Cloud9.

MAD Lions je u više navrata dizan u nebesa pre početka Svetskog prvenstva. Navijači su želeli novi G2 koji će Evropi omogućiti da se bori za titulu, ili makar visok plasman, ali MAD Lions nisu uspeli da se snađu, makar ne na početku takmičenja. Team Liquid je ušao kao autsajder u meč protiv po mnogima favorita D grupe, ali su mnogo bolje odigrali i zasluženo odneli pobedu.

Najveću razliku smo videli u džungli gde je Elyoya bio neprimetan na Jarvanu, dok je Santorin imao odlično izdanje sa Xin Zhaom. Team Liquid je bio strplji dok je Tactical farmao na Ezrealu, i jednom kad je skupio dovoljno itema Lavovi nisu mogli da se suprotstave nadmoćnijem Liquidu u razmenama udaraca.

Iako se očekivalo da će top lejn igrati ključnu ulogu u meču, Alphari je imao mirnu partiju pošto je morao da igre Camille u Jaxa, ali se dobro snašao i nije dozvolio Armutu da preuzme kontrolu u bilo kom trenutku.

U duelu između C9 i Rogue, evropska ekipa je umela da iskoristi mnoštvo sitnih grešaka protivnika koji je izgledao izuzetno neuigrano. Cloud9 nije blistao tokom plejin faze, ali su i sa slabijom igrom mogli da se provuku protiv protivnika iz manjih liga, ali kada igrate protiv ekipe kao što je Rogue, morate mnogo bolje od onog što je C9 pokazao.

Perkz je imao bledu partiju na Sylasu, Blaber je nastavio sa povremenim pružanjem izuzetno loših partija, a iako smo i u redovima ekipe Rogue videli par sitnih grešaka oni su umeli da ispune plan koji su zacrtali još u pik/ban fazi i za pola sata igre dođu do dragocene pobede.

U preostala dva meča T1 je demolirao DetonatioN FocusMe u jednom od najbržih mečeva Svetskog prvenstva u kom su u 16. minutu igre imali 14.000 golda prednosti rezultatom 22-2, dok je u sudaru šampiona Kine i Amerike očekivani slavio EDward Gaming.