Zero Tenacity je novi LoL šampion Poljske

LOL 17. avg 202220:53 0 komentara

Nekadašnji EBL prvak Zero Tenacity je ostvario veliki uspeh savladavši AGO ROGUE 3-0 u velikom finalu poljske Ultralige.

Srpska esport organizacija Zero Tenacity je obezbedila plasman u glavnu fazu EU Mastersa i prvu titulu prvaka Poljske, čime su postali jedan od retkih timova koji je osvojio dve različite regionalne lige.

Nakon što su u finalu devete sezone Esports Balkan Lige savladali Crvenu zvezdu 3-2 i potom doživeli potpuni fijasko na EU Mastersu gde su završili grupnu fazu 0-6, Z10 se povlači iz EBL-a i kupuje slot u jednoj od najpoznatijih regionalnih liga Evrope.

Zero Tenacity dolazi u pravi čas u poljsku Ultraligu koja je znatno oslabljena odlaskom velikog broja najboljih igrača u najbogatije regionalne lige. Već u svojoj debitantskoj sezoni u Ultraligi ostvaruju pozitivan učinak u grupnoj fazi i sa skorom 10-8 prolaze u plejof, gde zauzimaju četvrto mesto koje im je donelo odlazak u plejin EU Mastersa.

Ne uspevaju da se probiju do glavne grupne faze EU Mastersa, ali ceo tim ostaje na okupu što je nešto što se ređe viđa u regionalnim ligama i rezultat dolazi već samo nekoliko meseci kasnije.

Zero Tenacity je uz AGO ROGUE i Illuminar protutnjao kroz grupnu fazu letnje sezone Ultralige, a sa skorom 14-4 zauzimaju drugo mesto na tabeli.

Plejof započinju 1-3 porazom u prvom kolu pobedničkog baraža protiv akademije LEC ekipe Rogue i nekadašnjeg EU Masters šampiona, AGO ROGUE, a to će se ispostaviti biti i poslednji put da su izgubili ne samo meč, već i partiju, u celom plejofu.

U narednoj rundi Z10 je pregazio Illuminar 3-0 i izbori revanš protiv AGO ROGUE, koje su večeras porazili ubedljivim 3-0 rezultatom i bez izgubljene partije postali novi šampioni Ultralige.