ESPN prenosi finale Overwatch Lige

Ostale igre 11. jul 201819:11 > 19:25
Blizzard

Blizzard i Disney su sklopili veliki dogovor oko prenosa plejofa prve sezone Overwatch Lige, koja će se prenositi na ESPN, Disney i ABC televizijskim kanalima.

Dogovor koji uključuje i naredne dve sezone lige je brzinski finalizovan kako bi sve bilo spremno pred start plejofa koji počinje večeras. Mečevi će se prenositi tokom celokunog toka peljofa na više kanala, a najbitnija vest je da će se prvi dan velikog finala u direktnom prenosu pustiti na glavnom ESPN kanalu, što je veliki korak u razvoju esporta u svetu, pogotovo u Americi.

Ovo neće uticati na dogovor o prenosu koji Blizzard ima sa Twitchom, već samo znači da se Overwatch Liga širi na sve veći broj medija, što potvrđuje uspešnost ovog takmičenja.

Potpredsednik digitalnih medija ESPN-a John Lasker je izjavio da je ovo svojevrsna prekretnica u interesovanju ESPN-a za esport. „Pratimo razvoj Overwatch Lige od njenog nastanka i zaista nam je drago što ćemo pomoći u širenju njene popularnosti.“

ESPN je i ranije na nekim od svojih kanala prikazivao esport takmičenja, ali ovo je prvi put da se ovako temeljno pristupa prenosu neke od najvećih esport liga. Oni ne samo da će prenositi mečeve kako u direktnom prenosu, tako i prikazivanjem repriza, već će praviti i specijalne emisije posvećene Overwatch Lige u kojima će raditi na upoznavanju svojih gledalaca sa ovim takmičenjem.