SonicFox osvojio prvi EVO Dragon Ball FighterZ turnir

Ostale igre 6. avg 201822:54 > 22:56
ESPN

Dominique "SonicFox" McLean je odneo svoju četvrtu EVO titulu u trećem naslovu, ostavši sam na vrhu nakon velike borbe u kojoj je učestvovalo 2500 igrača, u prvom po redu Dragon Ball FighterZ turniru na najvećem festivalu borilačkih igara.

Njemu je na poslednjem stepeniku do cilja kao prepreka stajao njegov stari rival Goichi „GO1“ Kishida, koji nije uspeo da osveti svog saigrača iz CYCLOPS atlete gaminga, Fenrittija, kog je SonicFox savladao u finalu pobedničkog baraža.

Zvezda Echo Foxa je u finale koje se igralo u BO3 formatu ušao sa 1-0 prednošću pošto je trijumfovao u pobedničkom baražu. GO1 mu je naneo prvi, i to veoma ubedljiv, poraz na turniru, pobedivši ga 3-0 u drugom meču, da bi u odlučujućem duelu SoniFox slavio identičnim rezultatom, igrajući Bardocka, used Zamasu i Androida 16.

Dragon Ball FighterZ je bio igra sa najviše prijavljenih učesnika na EVO 2018, čime su nakon dugo vremena skinuli sa trona igru Stret Fighter V. Benjamin „Problem-X“ Simon igrač mousesportsa je odneo titulu SF V prvaka savladavši Hajimu „Tokido“ Taniguchija, dok je u igri Tekken 7 slavio Sun „LowHugh Woong Youn koji je bio bolji od Byeogmuna „qudans“ Sona.

Team SoloMid je imao razloga za slavlje nakon finala Super Smash Bros. Melee igre u kojoj je njihov predstavnik William „Lefen“ Hjelte slavio trijumfom nad slavnim Adamom „Armada“ Lindgrenom.