Potvrđeno da je Echo novi Overwatch heroj

Ostale igre 19. mar 202012:03 > 12:04
Blizzard

Prikazana po prvi put u jednom od Overwatch video trejlera još 2018. godine, Echo će se konačno pridružiti Overwatch univerzumu.

Blizzard je predstavio Echo kao robota napravljenog koristeći najnoviju tehnologiju veštačke inteligencije od strane naučnika Mine Liao. Naučnica koja stoji iza formiranja Overwatcha je prethodno radila na pravljenju omnika pre nego što su se pobunili, a potom je posvetila svoju karijeru radeći na tome da ih zaustavi.

Eksplozija tokom jednog od eksperimenata se ispostavila fatalnom za nju, ali je pre toga uspela da ostavi svetu svoje zaveštanje u vidu Echo.

Echo smo videli u kratkom animiranom filmu Reunion u kom se McCree borio protiv Ashe oko misterioznog kratera za koji se na kraju videa ispostavi da sadrži upravo Echo. Tada smo videli da se Echo i on vrlo dobro poznaju, tačnije osoba koja stoji iza Echo jer joj se obratio koristeći reč partner, a na kraju njihove konverzacije u kojoj ga je Echo pitala šta mu je sa rukom on joj objašnjava kako je sada potrebnija nego ikada Overwatchu.

Potom smo je videli i u spektakularnom videu Zero Hour koji je ujedno i najava za Overwatch 2, a iz njega možemo verovatno i okvirno zaključiti koji vid borbe će Echo koristiti u samoj igri (ranged heroj).