Esports savez Crne Gore preti suspenzijama igračima

pesl iga
pes liga

Fortuna Esports je izdala saopštenje da igrači iz Crne Gore neće moći da učestvuju na Sinalco eFootball ALL-STARS turniru, jer bi u slučaju dolaska u Beograd bili suspendovani na period od pet godina sa svih turnira u organizaciji Saveza Elektronskih sportova Crne Gore.

U zvaničnoj izjavi na sajtu Fortuna Esportsa stoji da su igrači iz Crne Gore dobili pretnje, zbog kojih su odustali od učešća na takmičenju. Navodi se da je do poteza došlo jer je Esports savez CG nezadovoljan odnosom Fortune prema igračima i prema celom projektu.

Fortuna je na ovo odgovororila tako što su naveli da su tokom svih sezona takmičenja igrači imali plaćen put, hotelski smeštaj i hranu, kao i nagradne fondove koji su u samom vrhu nagrada za ovakav tip turnira u regionu. Kao i da se niko od igrača nikada nije požalio na takmičenje.

Fortuna navodi da su im upućene dodatne kritike kao što su da „nisu zainteresovani za napredak efudbal scene“, „da rade čitav projekat kako bi završili posao“ i da im je „pristup pogrešan“, na šta Fortuna Esports odgovara kako već tri godine organizuju turnire u elektronskom fudbalu, okupljajući najbolje igrače iz regiona, vrhunske sportske komentatore uz direktan prenos na Sport Klubu i ukupan nagradni fond od preko 20.000 evra.

I dok je sa jedne strane razumljivo da može doći do neslaganja zbog različitih vizija razvoja esporta u regionu, velika je šteta kada nesuglasice eskaliraju na takav način koji šteti celokupnom eko sistemu na Balkanu. Igrači Crne Gore su igrali važnu ulogu u regionalnim turnirima, i nadamo se da ćemo imati prilike da ih što pre ponovo gledamo u borbi sa rivalima iz cele regije.