Srbin postao prvak sveta u Rocket League esportu

vit rl
vit rl

Francuski igrač srpskog porekla Andrea "Radosin" Radovanović je sa svojom ekipom Team Vitality osvojio Rocket League Svetsko prvenstvo 2023 ubedljivom 4-0 pobedom u velikom finalu protiv ekipe Team BDS što im je donelo glavnu nagradu od 600.000 dolara.

Talentovani 19-godišnjak se profesionalno takmiči od 2020. godine, a u Vitality dolazi u aprilu prošle godine i u njihovom dresu dolazi do velikog broja titula uključujući i Rocket League Championship Series letnji šampionat gde su u borbi za titulu takođe savladali Team BDS.

Vitality je jedan od četiri evropska tima koja su obezbedila direktan plasman u grupnu fazu Svetskog prvenstva, oni su završili sezonu na drugom mestu EU rang liste odmah iza ekipe Karmine Corp. Nakon Wildcard faze ukupno 16 timova je bilo podeljeno u dve grupe, a Vitality je bez prevelikih problema obezbedio prolaz u plejof 4-0 pobedom protiv Moist Esportsa i potom 4-1 trijumfom protiv ekipe Spacestation.

Od početka do kraja plejofa Vitality je igrao derbije francuskih esport organizacija, u četvrtfinalu su savladali Team Falcons 4-2, u polufinalu je pao Karmine Corp identičnim rezultatom, da bi potom do titule kao što smo već napomenuli došli na najubedljiviji mogući način.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!