Engleski navijači traže slobodan dan ako osvoje Euro

Vesti EURO 9. jul 202116:23 > 16:56 2 komentara
Matthew Childs - Pool/Getty Images

Više od 100.000 ljudi potpisalo je prethodnih dana peticiju kojom pozivaju engleske vlasti da ponedeljak 12. jul proglase neradnim danom u slučaju da njihova reprezentacija postane šampion Evrope.

Šanse da se to dogodi prilično su male jer će svakako biti poslodavaca koji će se buniti, ali svi znamo kakvi su Englezi – pričaće o tome i nadati se da će moći dan da provedu u proslavi na ulicama u slučaju da budu imali šta da slave.

Nada Engleza visi na činjenici da je premijer Boris Džonson pod velikim pritiskom javnosti i nije kategorički odbio mogućnost da ponedeljak bude neradni dan.

U četvrtak je Džonson na pitanje novinara na ovu temu dao diplomatski odgovor:

„Ako sada kažem bilo šta to bi bilo kao podgrevanje nade. Sačekajmo da vidimo šta će se dogoditi“.

Vlasti Engleske ne žele da prave ni konkretne planove za proslavu eventualne titule:

„Ne želimo da predviđamo ishod meča unapred. Naravno da želimo da Engleska osvoji titulu, ali sa planovima ćemo sačekati dok se to ne dogodi. Planove ćemo napraviti kada, nadamo se, Engleska postane šampion Evrope“, poručeno je iz Džonsonovog kabineta.

Ipak, uz ovu poruku stigla je i preporuka poslodavcima da – ukoliko je to moguće – malo „olabave“ radno vreme i da dozvole radnicima da u ponedeljak dođu malo kasnije na posao u slučaju da Engleska pobedi u finalu.

Takođe, kabinet premijera već je dozvolio da pabovi produže radno vreme do 23:15 za slučaj da meč ode u produžetke i penale.

Engleska u finalu Evropskog prvenstva igra protiv Italije. Meč se igra na Vembliju, u nedelju od 21 sat (Nova S).

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari (2)

Vidi sve komentare