Grejsnot: Belgija prvi favorit, „najrealnije“ finale BEL-ENG

Vesti EURO 20. jun 202117:38 > 17:40 13 komentara
Kevin de Brujne
REUTERS/Wolfgang Rattay

Kompanija Nielsen dostavlja tokom EURO 2020 studiju Grejsnot koja se bavi određivanjem šansi svih timova. Prognozu od početka šampionata, bar kada su prvi favoriti u pitanju, nisu značajno menjali ni posle dva uzbudljiva kola takmičenja po grupama

Po toj studiji najveći favorit za osvajanje pred početak šampionata bila je Belgija, a najizglednije finale između Belgije i Engleske. Iako je bilo zanimljivih rezultata, pa čak i onih iznenađujućih poput remija bez golova upravo Engleske sa Škotskom, Grejsnot nije promenio mišljenje.

povezano

Belgija koja ima maksimalnih šest bodova i dalje je prvi favorit za osvajanje. Njoj se daje 19% šansi. Drugi favorit i dalje je Francuska, kojoj se daje 13%. Ali kako su po projekciji Grejsnota dve ekipe u istom delu kostura, onda normalno da ne mogu, ako sve bude išlo kako se očekuje, da se nađu u finalu.

Zbog toga je Engleska ispred Francuske po šansama da se nađe u finalu, jer predvodi drugi deo kostura. Pre šampionata Engleska je bila treći favorit, ali sada je pala na četvrto mesto sa 11% jer je ispred nje izbila Italija sa 12%. Međutim, i Azuri su u projektovanom delu kostura gde su Belgija i Francuska.

Upravo zbog gledanja kostura drugo najizglednije finale po Grejsnotu je Beneluks finale između Belgije i Holandije, jer su Lale drugi favorit u delu gde je Engleska, a ukupno peti. Prvih osam favorita zaokružuju redom Portugalija, Nemačka i Španija.

Što se tiče top pet izglednih finala, na trećem mestu je finale Engleska – Francuska, pa Holandija – Italija i na kraju Engleska – Italija.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko.(PROMO)