Grejsnot promenio prognozu: Sada je Engleska favorit

Vesti EURO 25. jun 202110:17 > 10:20 4 komentara
Fudbalska reprezentacija Engleske
Imago Sports

Kompanija Grejsnot je ranije prognozirala da će selekcija Belgije osvojiti Evropsko prvenstvo, a kako je završena grupna faza sada je po njima glavni favorit Engleska. Kažu da "gordom albionu" ide na ruku žreb kao i činjenica da su domaćini finala.

Grejsnot tvrdi da je Engleska favorit zato što su Belgija, Francuska, Italija, Portugal i Španija svi u gornjem delu žreba i da je zato situacija za Engleze olakšana. Kao glavne rivale Englezima Grejsnot vidi Belgijance, Francuze i Italijane, a šansa da neko od njih osvoji EURO je 53%.

Engleskoj je Grejsnot dao 16,5% šansi da osvoji prvenstvo, a činjenica da se meč osmine finala sa Nemačkom igra na Vembliju je pojačala šanse ove ekipe.

Belgija je i dalje u vrhu po procentu verovatnoće da će osvojiti prvenstvo i Grejsnot joj daje 15% šanse da osvoji titulu. Ta selekcija je bila prvi favorit na početku takmičenja. Francuska je sada treći favorit sa 12% šanse, Italija je došla svojim ubedljivim igrama do četvrte pozicije sa 10,1% šanse da bude prvak. Španci i Holanđani dele peto mesto sa procentom 7,6.

Simulacije Grejsnota kažu da je najverovatnije finale između Belgije i Engleske, dok će u četvrtinu finala najverovatnije proći Englezi, Francuzi, Holanđani, Španci, Šveđani, Belgijanci i Danci. Duel Danske i Velsa u osmini finala je najneizvesniji po mišljenju ove kuće.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)