Italijani će tek odlučiti da li će klečati na Vembliju

Vesti EURO 26. jun 20210:44 1 komentar
REUTERS/Stoyan Nenov

Kapiten fubdalske reprezentacije Italije Leonardo Bonući rekao je da tim još uvek nije doneo odluku o tome da li će klačati pred početak sledeće utakmice na Evropskom prvenstvu.

Italija se u osmini finala Eura sastaje sa Austrijom na Vembliju u subotu (26. jun, 21 sat, Nova S). Odluku o tome da li će klečanjem podržati borbu protiv rasizma doneće u igrači zajedno pre utakmice.

„Kada budemo svi zajedno u hotelu donećemo odluku. Ako bude takvih zahteva, razgovaraćemo o tome da li postoji ta ideja i želja da se na taj način podrži borba protiv rasizma“, rekao je na konferenciji za medije Bonući.

Italijanska Korijere dela Sera objavila je u petak da ni Italija ni Austrija nisu unapred obavestile UEFA da će igrači kleknuti na centru terena pred početak meča. Ukoliko je odluka tima da napravi ovaj gest, onda Fudbalski savez mora o tome da obavesti UEFA dva dana pre utakmice.

Ovaj list naveo je da su Italijani odlučili da ne kleče kako bi izbegli novi talas kritika koje su stigle nakon što su samo petorica igrača Italije u utakmici protiv Velsa kleknula pred meč.

Najglasniji je u kritikama bio nekadašnji premijer Italije Enriko Leta:

„Nije poslata dobra slika time što su svi igrači Velsa kleknuli, a to je učinilo samo pet igrača Italije“.

Roberto Manćini bio je kratak i jasan:

„Za mene je sloboda najvažnija stvar na svetu“.

Sa druge strane, kapiten Austrije David Alaba rekao je da će njegovi saigrač i on klečati pre utakmice sa Italijom.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari (1)

Vidi sve komentare