Mateus prognozira: Nemačka pobeđuje Englesku – na penale

Vesti EURO 25. jun 202120:23 > 20:25 0 komentara
FIFA World Cup 1990 04 07 1990, Football, FIFA World Cup 1990 in Italy, semi-finals, DFB Deutschland England 5 4 n E Lothar Matthäus Germany scores in a penalty shoot-out against Peter Shilton England Lotar Mateus Piter Šilton penal
Guliverimage

Legendarni nemački reprezentativac Lotar Mateus smatra da će ukoliko dođe do izvođenja penala u osmini finala EURO između Engleske i Nemačke na Vembliju uspešniji biti njegovi zemljaci.

Povezane vesti

Čuveni fudbaler smatra da po svemu prikazanom do sada Engleska nema razloga da se plaši Nemačke, osim ako dođe do izvođenja jedanesteraca.

Mateus je bio kapiten Zapadne Nemačke kada je pobedila Englesku na penale u polufinalu Svetskog prvenstva 1990. On je bio među izvođačima jedanaesteraca koji su tada matirali Pitera Šiltona. Takođe, Nemci su na isti način eliminisali Engleze u polufinalu EURO 1996, koji je igran upravo na Vemblju.

Realno gledano, Engleska ima šanse da pobedi, ali ako dođe do penale onda ne“, smatra Lotar Mateus i dodaje:

Nemačka je uvek bila dobra u izvođenju penala. A to sa Englezima je već preraslo u šalu. Ako stvarno ponovo dođe do penala, mislim da je Nemačka favorit, jer tada počinjete da razmišljate o tome šta se dogodilo u poslednjih 30, 40 godina, na EURO ’96 i drugim takmičenjima“.

Lothar Matthäus (BR Deutschland, Mitte) tröstet den nach seinem verschossenen Elfer tief enttäuschten Chris Waddle (re.), Lotar Mateus Kris Vodl penal
Guliverimage/imago/Colorsport (Dok Nemci slave pobedu na penale na SP 1990, Lotar Mateus teši Krisa Vodla)

Englezi su osim od Nemaca još dva puta ispadali na penale na Evropskim šampionatima – 2004. od Portugala i 2012. od Italije.

Engleski fudbaleri su pod velikim  pritiskom – oni čitaju šta pišu mediji i znaju priče o jedanaestercima. Zato kažem da Engleska ima šanse da pobedi u utakmici tokom 90 ili 120 minuta, ali ako dođe do penala, tad je Nemačkla u prednosti“.

Utakmica između Engleske i Nemačke na programu je u utorak od 18 časova u Londonu.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)