„Mbape i Žiru? Takvih sukoba ima, ali ovaj je u javnosti“

Hugo Lloris
Pool via REUTERS/Franck Fife

U utorak uveče u Minhenu je na programu derbi prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva, a utakmicu Nemačke i Francuske najavio je golman „Trikolora“ Igo Loris, koji se osvrnuo i na osvrnuo i na zdravstvene probleme Kristijana Eriksena koji su uzdrmali svet, kao i na sukob na relaciji Kilijan Mbape – Olivije Žiru.

Francuska i Nemačka se sastaju u utorak na „Alijanc areni“ u Minhenu, a duel će startovati od 21 čas uz direktan prenos na televiziji Nova S.

EURO:

Znamo koliko je važan meč protiv Nemačke, prvi duel na velikom turniru je uvek bitan. Mi smo zvanični svetski šampioni, Nemačka pravi neku vrstu smene generacije, ali pozvali su i neke iskusne igrače da pomognu. Oni su i dalje odlična reprezentacija, njihovi igrači nastupaju za najbolje evropske klubove i jednostavno su navikli da pobeđuju. Sigurno će biti ekstremno motivisani na ovom turniru, pogotovo zato što igraju kod kuće“, izjavio je Igo Loris, koji je potom govorio i o Kristijanu Eriksenu.

To što se desilo Eriksenu su slike koje niko ne želi da gleda na fudbalskom terenu. Svaka čast danskim i finskim igračima i navijačima na stadionu. Uspeli su da prevaziđu veoma težak momenat, pokažu dostojanstvo i solidarnost i odigraju utakmicu do kraja. Mislim da smo videli da fudbal ima srce i da može da ujedini ljude. Ipak, pored svega toga, najvažnije je to što je Kristijan u stabilnom stanju“, rekao je čuvar mreže Totenhema.

Sve više se govori o sukobu između Embapea i Žirua.

Ti sukobi kao ovaj između Žirua i Mbapea se dešavaju u svim timovima, samo je ovaj izašao u javnost. On nije imao nikakvog dubljeg efekta na grupu. Svako je rekao šta je imao, ostavili smo to iza sebe i sada možemo da se posvetimo fudbalu“, objasnio je golman francuske reprezentacije.

Pored Francuske i Nemačke, u Grupi F na Evropskom prvenstvu igraće još Portugalija i Mađarska, a te dve selekcije svoj meč igraju u utorak od 18 časova u Budimpešti.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)