Odgovor Mateusu: Englezi prolaze Nemce na penale

Vesti EURO 25. jun 202121:52 > 21:54 0 komentara
Ashley Cole, Gianluigi Buffon euro 2012
AP Photo/Matthias Schrader

Nekadašnji kapiten Liverpula i Republike Irske Mark Lorenson "kontrira" Lotaru Mateusu i za BBC prognozira da će se Englezi konačno osloboditi "prokletstva" i upravo na penale eliminisati Nemce.

Povezane vesti

Lotar Mateus je prethodno za BBC prognozirao da bi Englezi mogli da pobede Nemce tokom 90 minuta ili produžetaka, ali da bi sigurno izgubili ukoliko bi došlo do izvođenja penala.

Poznata je istorija engleskih gubitničkih utakmica na velikim  takmičenjima. Dva puta su ispadali na penala od Nemaca, po jednom na Svetskom (1990) i Evropskom prvenstvu (1996). I još dva puta na Evropskim šampionatima, od Portugala (2004) i Italije (2012).

Međutim, Mark Lorenson, koji redovno za BBC prognozira rezultate utakmica Premijer lige, a sada i EURO 2020, smatra da bi Englezi konačno mogli da pobede i to baš na – penale.

Neubedljivi Englezi, prosečni Nemci

Zanimljivo je da on, za razliku od nekih drugih komentatora na Ostrvu, nije preterano oduševljen dosadašnjom igrom Engleza na EURO 2020. Ovaj Irac smatra da Sautegejt igra previše oprezno i da je do sada Engleska pokazala kvalitet samo tokom 90 minuta, onosno po jedno poluvreme protiv Hrvata i Čeha.

Još manje je oduševljen Nemcima.

Ovo je jedan od najprosečnijih timova Nemačke godinama unazad, ali oni su i dalje Nemačka i u nokaut fazi će sigurno uživati na Vembliju. U najmanju ruku, biće ih jako teško pobediti. Biće napeto i krajnje izjednačeno, ali mislim da bi ovog puta Engleska konačno mogla da izađe kao pobedink posle penala„, rekao je između ostalog Mark Lorenson.

Utakmica između Engleske i Nemačke na programu je u utorak od 18 časova u Londonu.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)