Bojan namerno promašio slobodno bacanje? (VIDEO)

Vesti Eurobasket 2022 8. sep 202218:334 komentara
fiba.basketball

U finišu meča Hrvatske i Ukrajine desili su se krajnje sumnjivi momenti jer je obema ekipama bilo značajno da ne budu četvrte. Hrvatskoj je bilo veoma značajno da dobije meč razlikom između jednog i osam poena, a Ukrajini da ne izgubi sa preko 18.

Ukrajinci bi porazom od preko 18 razlike bili četvrti u grupi i završili bi verovatno u duelu sa Srbijom. Srbija tek treba u četvrtak uveče da overi prvo mesto i to tako što će dobiti Poljake.

Hrvati su sa druge strane imali svoju kalkulaciju. Oni su želeli trijumf između jedan i osam razlike kako bi bili treći, a nikako nisu želeli da budu drugi. Hrvatska sa druge pozicije ide u polovinu kostura u kojoj je Srbija, a procena je da im je lakše u nok aut fazi da budu treći i da idu u deo žreba gde su potencijalni rivali u četvrtfinalu Španija ili Litvanija.

U finišu duela Bogdanović nije hteo da šutira za tri poena da poveća na osam razlike, umesto toga je išao na prodor pogodio je uz faul. Uz pogled ka klupi i klimanje glavom je shvatio da treba da promaši penal i tada je bilo sedam razlike.

Hrvati su iza toga prelako dozvolili koš Ukrajincima za pet razlike i tako je duel završen 90:85. Ukrajina je druga, a Hrvatska treća.

Da je Hrvatska kalkulisala potvrdio je i trener Aleksandar Petrović.

Komentari

Vaš komentar