“Borićemo se za pobedu u svakom meču”

KSCG

Košarkaši Crne Gore stigli su u Gruziju, odradili obavezna fotografisanja za medije, a zatim počeli sa treninzima u dvorani u kojoj će nastojati da stignu do druge faze šampionata Evrope, u konkurenciji sa Turskom, Španijom, Belgijom, Bugarskom i Gruzijom. Prvi rival je selekcija Turske, a utakmice sa šampionata Evrope, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Ugled Crne Gore na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, braniće: Zoran Vučeljić, Aleksa Ilić, Vladimir Mihailović, Nikola Pavlićević, Dino Radončić, Marko Simonović, Nemanja Radović, Bojan Dubljević, Zoran Nikolić, Igor Dronjak, Petar Popović i Kendrik Peri.

fiba.basketball

Crna Gora se odmah posle duela sa Litvanijom u kvalifikacijama za Mundobasket, preselila u Gruziju, koja će biti domaćin grupe u kojoj se nalazi Crna Gora.

“Atmosfera u ekipi je na izuzetno visokom nivou. Odlično smo odradili pripreme, pobedili smo Bosnu i Hercegovinu, bili smo konkurentan rival Litvaniji, imamo realne izglede da stignemo do Svetskog, ali sada je fokus usmeren na Evropsko prvenstvo”, naglasio je Zoran Nikolić, pa nastavio:

fiba.basketball

“Grupa je izuzetno zahtevna i teška. Naš cilj je plasman u drugu fazu takmičenja. Cenimo i poštujemo sve rivale, ali budite sigurni da ćemo u svakom meču nastojati da stignemo do pobede, bez obzira na ime rivala sa druge strane parketa”.

Izabranici Boška Radovića, ostvarili su plan u FIBA prozoru koji je ostao iza njih. Pobedili su Bosnu i Hercegovinu, odigrali dobar meč, uprkos porazu od Litvanije, pa uoči narednog prozora, koji je na programu u novembru, Litvanija ima skor 7-1, Francuska 6-2, Crna Gora 5-3, BiH i Mađarska 4-4, Češka 3-4. Tri selekcije će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

KSCG

“Prvi rival je selekcija Turske koja je favorit na papiru. Međutim, papir je jedno, a parket nešto sasvim drugo. Spremni smo i odlučni u nameri da se borimo od prvog do poslednjeg minuta. Da li će to biti dovoljno da stignemo do iznenađenja, kao nedavno protiv Francuske, saznaćemo brzo”, zaključio je Zoran Nikolić.

Za Crnu Goru, svaka utakmica je finale, svaka nosi prefiks biti ili ne biti. Neće biti lako stići do cilja, ali je jasno da će košarkaši Crne Gore uložiti i poslednji atom snage, kako bi stigli do plasmana u drugu fazu takmičenja, kako bi još jednom obradovali ljubitelje košarke i sporta u Crnoj Gori.